Ο νέος φινλανδικός πυρηνικός αντιδραστήρας αντιμετωπίζει και πάλι προβλήματα

Κανένα σχόλιο

Ο Olkiluoto 3, ο πέμπτος και μεγαλύτερος πυρηνικός αντιδραστήρας της Φινλανδίας, αντιμετώπισε άλλη μια αποτυχία τη Δευτέρα (29 Αυγούστου). Διανύοντας επί του παρόντος δοκιμαστική φάση, αλλά ήδη τροφοδοτώντας με ηλεκτρική ενέργεια το εθνικό δίκτυο της χώρας, η παραγωγή του μηδενίστηκε με αποτέλεσμα να προκληθεί βλάβη στην τουρμπίνα.

Κατασκευασμένος από την κοινοπραξία Areva-Siemens AG, ο Olkiluoto 3 έχει καθυστερήσει για περισσότερο από μια δεκαετία. Οι εργασίες κατασκευής ξεκίνησαν το 2005 και η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας επρόκειτο να ξεκινήσει το 2009.

Οι εκτιμήσεις σχετικά με την τιμή του ανέβαιναν και κατέβαιναν στην πορεία. Επί του παρόντος λέγεται ότι είναι κάπου στα 5,7 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που του εξασφαλίζει μια θέση στην πρώτη πεντάδα μεταξύ των ακριβότερων κτιρίων που έχουν κατασκευαστεί ποτέ στον κόσμο.

"Sponsored links"

Μετά από προβλήματα εξαρτημάτων, άλλα τεχνικά ζητήματα, αξιώσεις αποζημίωσης και αναβολές, η μονάδα ισχύος 1,6 γιγαβάτ άρχισε σταδιακά να παράγει ηλεκτρική ενέργεια φέτος.

Η πλήρης δυναμικότητα θα πρέπει να έχει επιτευχθεί μέχρι τον Δεκέμβριο, όταν η OL3 όπως ελπίζουν και προσεύχονται να παρέχει έως και το 15% της ηλεκτρικής ενέργειας της Φινλανδίας. Η σημασία μιας τέτοιας ποσόστωσης είναι δύσκολο να υπερτιμηθεί αν η χώρα επιθυμεί να αποφύγει τις αναμενόμενες διακοπές ρεύματος.

Ο φορέας εκμετάλλευσης Teollisuuden Voima (TVO) ενημέρωσε το βράδυ της Κυριακής και τη Δευτέρα (29 Αυγούστου) ότι η πρόσφατη δυσλειτουργία δεν επηρέασε τον αντιδραστήρα και ότι η ασφάλεια δεν διατρέχει κίνδυνο. Οι λόγοι πίσω από τη βλάβη διερευνώνται και η δοκιμαστική παραγωγή συνεχίζεται, αλλά μόνο σε επίπεδο δυναμικότητας 60%, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live