17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ο Ντ. Tραμπ «πανηγυρίζει» την απαλλαγή του από την Γερουσία

Ημερομηνία:

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, που απαλλάχθηκε χθες, από την αμερικανική Γερουσία από την κατηγορία για υποκίνηση της επίθεσης υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, υποσχέθηκε να «συνεχίσει» να υπερασπίζεται «το μεγαλείο της Αμερικής».

Είναι η δεύτερη απαλλαγή του Ντόναλντ Τραμπ σε ισάριθμες διαδικασίες αποπομπής, μια μοναδική περίπτωση στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ διά του παρόντος απαλλάσσεται», δήλωσε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Πάτρικ Λίχι που προήδρευε της διαδικασίας, ανακοινώνοντας το αποτέλεσμα της τελικής ψηφοφορίας: 57 ψήφοι υπέρ της καταδίκης του, 43 κατά. Οι 50 Δημοκρατικοί χρειάζονταν 17 ρεπουμπλικανικές ψήφους προκειμένου να τον καταδικάσουν στη βάση ενός κανόνα δύο τρίτων.

«Παράλογη» κατηγορία ή ένας πρόεδρος που «πρόδωσε» τους Αμερικανούς υποστηρίζοντας τους ταραξίες; Οι δικηγόροι του Ρεπουμπλικανού δισεκατομμυριούχου και οι εκλεγμένοι Δημοκρατικοί που ανέλαβαν τον ρόλο της πολιτικής αγωγής ενώπιον της Γερουσίας διασταύρωσαν τα ξίφη τους επί πέντε ημέρες.

«Είναι καιρός να τελειώσει αυτή η πολιτική μασκαράτα», είπε ένας από τους δικηγόρους του 45ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Μάικλ βαν ντερ Βιν, στην αγόρευσή του χθες, Σάββατο.

«Λίγη σημασία έχει ο απολύτως τρομερός όγκος εικόνων ταραχοποιών που μπορέσαμε να δούμε, και το επίπεδο του συναισθήματος που εισήχθη σε αυτή τη δίκη, αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο κ. Τραμπ είναι αθώος των κατηγοριών που παρουσιάστηκαν εναντίον του.»

«Το να θεωρηθεί, στη βάση των ενδείξεων που είδατε, πως ο κ. Τραμπ ήθελε πραγματικά, και προκάλεσε ουσιαστικά σκόπιμα ένοπλη εξέγερση για να ανατρέψει την αμερικανική κυβέρνηση, θα ήταν παράλογο», επιχειρηματολόγησε.

Πίσω από αυτήν την κατηγορία, υπάρχει κυρίως ο «φόβος» των Δημοκρατικών να δουν τον Ντόναλντ Τραμπ να επανεκλέγεται το 2024, είπε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...