26.8 C
Chania
Friday, October 11, 2024

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε την διακήρυξη του 3ου υποέργου για την οδική ασφάλεια στο νησί με προϋπολογισμό 16 εκ. ευρώ

Ημερομηνία:

Την περιληπτική διακήρυξη δημοπρασίας του 3ο υποέργου της οδικής ασφάλειας που αφορά την κατασκευή ασφαλτικών έργων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κρήτης προϋπολογισμού 16 εκ. ευρώ, υπέγραψε χθες ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Οι παρεμβάσεις του έργου θα αφορούν σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου και στις τέσσερις Περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας  Κρήτης όπου ο ασφαλτοτάπητας έχει γίνει ολισθηρός και πολλές φορές σε θέσεις με μη επαρκή η και ανάποδη επίκληση σε στροφές, και θα υπάρξει βελτίωση πρόσφυσης (αντιολισθητικός τάπητας), αποκατάσταση η και αντικατάσταση οδοστρωμάτων, τεχνικά έργα.

Το έργο  συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007–2013, (ΟΠΣ 372069, Κωδικός ΕΠ0028 ΣΑ 2012ΕΠ00280002) και από Εθνικούς Πόρους.

Οι φάκελοι προσφορών πρέπει να επιδοθούν στην αρμόδια επιτροπή που θα συνεδριάσει για το σκοπό αυτό, την Τρίτη 12 Ιουνίου 2012 στις 10 το πρωί, στα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης.

Η προκήρυξη της σύμβασης έχει αποσταλεί ήδη στην Υπηρεσία Επίσημων Δημοσιεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Περιφέρεια στηρίζει την εθελοντισμό για την οδική ασφάλεια

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης εξέφρασε την στήριξη του στον εθελοντισμό που αναπτύσσεται για την οδική ασφάλεια, σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης για θέματα οδικής ασφάλειας ‘Make Roads Safe Hellas’ Γιώργο Μυλωνογιάννη, και το Πρόεδρο του Παγκρήτιου Συλλόγου Πρόληψης Ατυχημάτων Γιάννη Λιονάκη, ο οποίος είναι σύμβουλος της Περιφέρειας σε θέματα οδικής ασφάλειας.

«Στηρίζουμε την εκστρατεία για την χρήση κράνους μοτοσυκλέτας στην Κρήτη, που υλοποιεί η μη κερδοσκοπική οργάνωση ‘Make Roads Safe Hellas’. Η Περιφέρεια Κρήτης καταβάλει κάθε προσπάθεια με το πρόγραμμα έργων, αλλά και με στοχευμένες επεμβάσεις για την βελτίωση του οδικού δικτύου ώστε να διασφαλίσουμε την ανθρώπινη ασφάλεια αλλά και να συμβάλουμε στην τοπική ανάπτυξη» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Παράλληλα ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Πρόληψης Ατυχημάτων Γιάννης Λιονάκης πρόσθεσε,  ότι «το πρόβλημα των τροχαίων στην Κρήτη είναι ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που αντιμετωπίζουμε.  Υπάρχει αναγκαιότητα αφύπνισης όλων όσων έχουν ευθύνη, Πολιτεία, Αστυνομία, εθελοντικοί φορείς εκπαιδευτικοί , γονείς. Στα πλαίσια λειτουργίας από την Περιφέρεια του προγράμματος ‘Ασφαλής Κρήτη’ ετοιμάζουμε δράσεις που θα αναφέρονται και στην χρήση κράνους, διανομή υλικού καθώς επίσης και στις βελτιώσεις του οδικού δικτύου έργο που ήδη είναι σε εξέλιξη».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινούν οι εργασίες επαναδιαγράμμισης για τον ποδηλατοδρόμο στην οδό Κυδωνίας

Ξεκινούν οι εργασίες επαναδιαγράμμισης του ποδηλατόδρομου στην οδό Κυδωνίας,...

Συνάντηση Σέβης Βολουδάκη με την Υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Η Βουλευτής Χανίων, Σέβη Βολουδάκη, πραγματοποίησε σήμερα, συνάντηση με...

ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση 20 βουλευτών για τους θανάτους σε Αστυνομικά Τμήματα

Τις ευθύνες της Ελληνικής Αστυνομίας για τη ζωή και...

Ο Κασσελάκης τα “μαζεύει” άρον άρον ενόψει ΚΕ – Απέσυρε το εξώδικο

Σε κινήσεις που – σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις-...