18.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

«Ο Πούτιν ανακοινώνει την προσάρτηση 4 περιοχών στη Ρωσία» – Διέρρευσαν νέες πληροφορίες

Ημερομηνία:

Την ένταξη του Ντονέτσκ, του Λουγκάνσκ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια στη Ρωσία πιθανολογεί το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας ότι θα ανακοινώσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν την προσεχή Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα δύο σώματα του ρωσικού κοινοβουλίου.

Υπενθυμίζουμε πως σήμερα ολοκληρώνεται το δημοψήφισμα σε αυτές τις τέσσερις περιοχές, στα ανατολικά και στα νότια της Ουκρανίας, οι οποίες βρίσκονται υπό ρωσική κατοχή.

«Υπάρχει ρεαλιστική πιθανότητα ο Πούτιν να χρησιμοποιήσει την ομιλία του για να ανακοινώσει επίσημα την ένταξη των κατεχόμενων περιοχών της Ουκρανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία. Τα δημοψηφίσματα που διεξάγονται επί του παρόντος σε αυτές τις περιοχές έχουν προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν στις 27 Σεπτεμβρίου», αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας στην τελευταία του ενημέρωση πληροφοριών:

«Οι ηγέτες της Ρωσίας ελπίζουν σχεδόν σίγουρα ότι οποιαδήποτε ανακοίνωση προσχώρησης θα θεωρηθεί ως δικαίωση της “ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης” και θα εδραιώσει την πατριωτική υποστήριξη στη σύγκρουση», αναφέρεται επίσης στο σημείωμα.

Οι ψηφοφορίες αυτές, που διεξάγονται από την Παρασκευή στις περιοχές των αυτονομιστών Ντανιέτσκ και Λουγκάνσκ (ανατολικά) και στις κατεχόμενες περιφέρειες της Χερσώνας και της Ζαπορίζιας (νότια), χαρακτηρίζονται «απάτη», «ψευτοδημοψηφίσματα», από το Κίεβο και τους συμμάχους του, με τη G7 να ορκίζεται πως δεν θα «αναγνωρίσει ποτέ» τα αποτελέσματά τους.

Η Ουάσινγκτον διεμήνυσε πως θα υπάρξει «άμεση και σκληρή» αντίδραση, με την επιβολή επιπλέον οικονομικών κυρώσεων, κατά το υπόδειγμα των ενεργειών που ακολούθησαν την προσάρτηση της Κριμαίας τον Μάρτιο του 2014.

Η Κίνα, ο κυριότερος εταίρος της Μόσχας, χωρίς να φθάσει στο σημείο να καταγγείλει τις ψηφοφορίες, κάλεσε από την πλευρά της να γίνεται σεβαστή «η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών».

Οι επικρίσεις και οι απειλές δεν σταμάτησαν τη Μόσχα, που οργάνωσε εσπευσμένα την περασμένη εβδομάδα τις ψηφοφορίες με φόντο τις πρόσφατες ουκρανικές στρατιωτικές επιτυχίες, ανοίγοντας εκατοντάδες εκλογικά τμήματα στις ίδιες τις περιφέρειες και στη Ρωσία για να πάνε να ψηφίσουν οι εκτοπισμένοι.

Οι αρχές διαβεβαίωσαν ότι τα «προκαταρκτικά αποτελέσματα» θα ανακοινωθούν είτε εντός της ημέρας, ή τα επόμενα 24ωρα. Το ρωσικό κοινοβούλιο κατόπιν αναμένεται να ψηφίσει για να εγκρίνει ή να απορρίψει επίσημα την ενσωμάτωση των τεσσάρων περιφερειών στη Ρωσία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...