13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ο Πρέσβης της Γεωργίας επισκέφθηκε την Κρήτη

Ημερομηνία:

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, επισκέφτηκε προχθες, Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013, ο Πρέσβης της Γεωργίας στην Ελλάδα, κ. David Bakradze, συνοδευόμενος από τον κ. Γιάννη Τρούλη, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας TTMI Consulting Ltd, ο οποίος πρόκειται να οριστεί σύντομα και Επίτιμος Πρόξενος της Γεωργίας στην Κρήτη. Τον Πρέσβη συνόδευε επίσης ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Ιωάννης Μαργαρώνης.

Ο κ. Βουλγαράκης απηύθυνε εγκάρδιους χαιρετισμούς στον Πρέσβη της Γεωργίας, και εξέφρασε την χαρά του για την επιλογή Χανιώτη πολίτη για να τον εκπροσωπήσει στην Κρήτη. Ο Πρέσβης ανταποκρίθηκε λέγοντας ότι, εκτός από την μακραίωνη φιλία που συνδέει τους δύο λαούς μας, πιστεύει ότι η ίδρυση προξενικού γραφείου στα Χανιά θα βοηθήσει σημαντικά και στην ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Γεωργίας και Ελλάδας, πράγμα που έχει θέσει ως προτεραιότητα στην ατζέντα του.

Ο Πρέσβης υπογράμμισε επίσης ότι είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται την Κρήτη, αλλά σκοπεύει να κάνει την παρουσία του στο νησί μας πιο έντονη στο άμεσο μέλλον, και ότι έχει μάλιστα ξεκινήσει μαθήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας. Ο κ. Βουλγαράκης επικρότησε την προσπάθεια αυτή, επισημαίνοντας ότι η γνώση της γλώσσας μας αποτελεί ουσιαστικό εργαλείο προώθησης των στόχων του στη χώρα μας.

Επίσης συμφώνησε με τον Πρέσβη ότι υπάρχουν δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ της Γεωργίας και της Κρήτης, στους τομείς του τουρισμού και της προώθησης αγροτικών προϊόντων, προτείνοντας τη δημιουργία μιας έκθεσης, κατ’αρχήν στα Χανιά, κι έπειτα σε κάποια περιοχή της Γεωργίας, η οποία θα πρόσφερε δυνατότητες ανταλλαγής σ’αυτούς τους τομείς.

Ο κ. Βουλγαράκης προσέθεσε ότι οι επιστήμες αποτελούν κι εκείνες ένα σημαντικό τομέα ενδυνάμωσης και ενίσχυσης των μεταξύ μας σχέσεων, ένας τομέας που αξίζει να εξεταστεί με περισσότερη προσοχή, αφού προσφέρει δυνατότητες ανάπτυξης και προσέλκυσης άλλου τύπου τουρισμού, πιο ‘εξειδικευμένου’, πράγμα το οποίο θα ενισχύσει και την τοπική επιχειρηματικότητα.

Στη συνέχεια ο Πρέσβης της Γεωργίας, ενημέρωσε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα του και τις μεταρρυθμίσεις που, όπως επεσήμαναν ο κ. Τρούλης και ο κ. Μαργαρώνης, επέφεραν ραγδαία εξέλιξη και ανάπτυξη, αφού η προσαρμογή της Γεωργίας στα νέα δεδομένα ήταν άμεση και αποτελεσματική, δεδομένου ότι συνεισέφεραν σ’αυτήν νέοι άνθρωποι.

Τελειώνοντας, αναφερόμενος στους ισχυρούς πολιτιστικούς και θρησκευτικούς δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα και τη Γεωργία, ο Πρέσβης ευχήθηκε να ενισχυθούν οι δεσμοί αυτοί, όχι μόνο σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά πρωτίστως σε ανθρώπινο.

Ο κ. Βουλγαράκης συμφώνησε, λέγοντας ότι στις ανθρώπινες σχέσεις πρέπει να εστιάζουμε για να έχουμε μέλλον. Με ευχές για εποικοδομητικές συνεργασίες στο μέλλον, η συνάντηση έληξε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, και την διαβεβαίωση από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη ότι, τόσο εκείνος όσο και οι υπηρεσίες του, θα είναι πάντα στη διάθεσή του Πρέσβη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ