Ο πρόεδρος των φαρμακοποιών προειδοποιεί για τα προβλήματα με τα rapid test: “Θα είναι καταστροφικό αν τα τεστ γίνονται από τους ίδιους τους πολίτες”

Κανένα σχόλιο

Τη διάθεση δωρεάν rapid test σε όλους τους πολίτες ανακοίνωσαν νωρίτερα οι αρμόδιοι για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Τι απαντά μέσω του Sputnik ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος.

Ερωτήματα προκαλεί στους φαρμακοποιούς η διάθεση δωρεάν rapid test τα οποία, όπως ανακοινώθηκε στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, θα είναι άμεσα διαθέσιμα σε όλα τα φαρμακεία.

«Αυτή η πρακτική μπορεί να αποβεί πολύ επικίνδυνη αν δεν απαντηθούν ορισμένα ερωτήματα» επισημαίνει στο Sputnik ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Λουράντος, σε μια πρώτη αντίδραση.

"Sponsored links"

Βασικό ερώτημα που προκύπτει μετά τις ανακοινώσεις είναι -όπως αναφέρει- σε ποιο μέρος και από ποιον θα γίνονται τα τεστ.

Μέχρι πρότινος τα τεστ πραγματοποιούνταν από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και ειδικότερα από μικροβιολόγους.

«Πλέον θα γίνονται από τον φαρμακοποιό εξωτερικά από τον χώρο του φαρμακείου; Πολλά φαρμακεία δεν διαθέτουν τόσο μεγάλο χώρο ώστε να πραγματοποιήσουν τα τεστ; Εσωτερικά δεν θα μπορούσε να γίνει για προφανείς λόγους» τονίζει ο πρόεδρος των φαρμακοποιών.

Ανάμεσα στα ερωτηματικά που προκύπτουν, όπως αναφέρει, είναι η ποσότητα και με ποια κριτήρια θα διατεθούν τα τεστ σε κάθε φαρμακείο.

Η προειδοποίηση Λουράντου για τα δωρεάν rapid test

Την ίδια στιγμή, όπως τονίζει, θα πρέπει να υπάρξει πλατφόρμα που θα δηλώνεται το ΑΜΚΑ του κάθε πολίτη που πραγματοποιεί το τεστ.

«Θα είναι καταστροφικό αν τα τεστ γίνονται από τους ίδιους τους πολίτες. Αν κάποιος το κάνει μόνος του και βγει θετικός, θα μπορούσε σίγουρα να μην το δηλώσει. Αυτό επαφίεται στη φιλοτιμία του κάθε πολίτη. Αρκετοί θα μπορούσαν να μην το δηλώσουν και να καταλήξουμε σε μια λανθασμένη επιδημιολογική εικόνα και σε μια ανεξέλεγκτη μετάδοση του ιού» τονίζει ο κ. Λουράντος.

Μάλιστα ο ίδιος μέσω του Sputnik, τον περασμένο Νοέμβριο είχε χαρακτηρίσει «παράνομο και εγκληματικό» το να πωλούνται rapid test στα φαρμακεία και στο διαδίκτυο, με το επιχείρημα της αλλοίωσης της επιδημιολογικής εικόνας.

sputniknews.gr

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live