Ο πρόεδρος της κοινότητας ζήτησε την τήρηση του νόμου για τα ομπρελοκαθίσματα στα Κουνουπιδιανά και έφαγε ξύλο – Τι λέει ο Δήμαρχος Χανίων σε δήλωσή του

Κανένα σχόλιο

Την καταδίκη του για την απρόκλητη και βίαιη επίθεση προς τον Πρόεδροτης Δημοτικής Κοινότητας Κουνουπιδιανών της Δ.Ε. Ακρωτηρίου, ΜανώληΤσιτωνάκη, εκφράζει με δήλωσή του οΔήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Στη δήλωση του, ο Δήμαρχος Χανίων αναφέρει:

«Θέλω να καταδικάσω την αήθη επίθεση που δέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κουνουπιδιανών, ΜανώληςΤσιτωνάκης, στην προσπάθειά του να επιτελέσει το καθήκον του, προς όφελος των συνδημοτών μας.

"Sponsored links"

Ο κ. Τσιτωνάκης, δεχόμενος δικαιολογημένα παράπονα από κατοίκους της περιοχής σε σχέση με την έκταση που καταλαμβάνουν ταομπρελοκαθίσματαστις παραλίες, ακολουθώντας τις νόμιμες διαδικασίες, ενημέρωσε -ως όφειλε- την Κτηματική Υπηρεσία του Νομού Χανίων για έλεγχο και καθορισμό ορίων για όλες εν γένει τις ακτές της κοινότητας Κουνουπιδιανών.

Στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από την Κτηματική Υπηρεσία, διαπιστώθηκαν παραβάσεις και επιβλήθηκε πρόστιμο στους παραβάτες, μεταξύ των οποίων και προς επιχειρηματία της περιοχής, ο οποίος στη συνέχεια επιτέθηκε φραστικά και σωματικά στον κ. Τσιτωνάκη.

Τέτοιου είδουςεπιθέσεις πλήττουν βάναυσα τους δημοκρατικούς θεσμούς,προσβάλλουν την τοπικήαυτοδιοίκησηκαι την ηθική των τοπικών κοινωνιών και έχουν μόνο στόχο να διασπείρουν τον τρόμο και να σπιλώσουν κάθε μορφή νομιμότητας, προκαλώντας τελικά ανεπανόρθωτο κακό στην κοινωνία και τους ανθρώπους της.

Και ενώ η υπόθεση έχει λάβει τον δρόμο τηςΔικαιοσύνης, εκ μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης, καταδικάζω απερίφραστα, για ακόμα μια φορά τέτοιες απρόκλητες, εχθρικές και εκφοβιστικές ενέργειες. Τέτοιες επιθέσεις δεν είναι απλά χτυπήματα κατά της ανθρώπινης ζωής, αλλά αφορούν στηθεσμική υποχρέωση και το καθήκον των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, ως προς την περιφρούρηση του δημόσιου χώρου.Τονίζω  κατηγορηματικά, πως κανείς εργαζόμενος, κανείς πρόεδρος ή αιρετός του Δήμου Χανίων, δε θα μείνει μόνος του, ούτε απροστάτευτος».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live