Ο Ράμμος εκθέτει την κυβέρνηση: Ο νόμος του δίνει την αρμοδιότητα να ενημερώσει τη Βουλή

Κανένα σχόλιο

Η επιστολή της 17ης Ιανουαρίου, με την οποία ο Χρήστος Ράμμος ζήτησε να ενημερώσει τη Βουλή για τα αποτελέσματα των ελέγχων της ΑΔΑΕ, έχει προκαλέσει σειρά αντιδράσεων. Αυτό γιατί ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, μπλόκαρε την ενημέρωση του κ. Ράμμου, επικαλούμενος “διαδικασίες” που υπάρχουν για να γίνει κάτι τέτοιο. Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της Βουλής, είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους: «Δεν υπάρχουν αυτόκλητοι καλεσμένοι. Η επιτροπή καλεί. Δεν αυτοπροτάσσεται κάποιος. Δεν είναι παραξενιά ή πείσμα. Υπάρχει θεσμική διαδικασία».

Ακόμη και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, που συμμετέχει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, έδειξαν να μην γνωρίζουν τον νόμο που έχουν οι ίδιοι ψηφίσει, αποκαλώντας “αυτόκλητο” τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ. Έτσι, με νέα επιστολή του, ο Χρήστος Ράμμος, ενημερώνει σήμερα τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, καθώς και τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Αθανάσιο Μπούρα, για τις διατάξεις οι οποίες τον καθιστούν αρμόδιο να ενημερώνει το Κοινοβούλιο για θέματα άρσης απορρήτου επικοινωνιών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην επιστολή του ο Χρήστος Ράμμος: «Το αίτημα για σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας το υπέβαλα υπό την ιδιότητά του ως προέδρου της Αρχής και με βάση το άρθρο 8 παράγραφος 6 του προσφάτως ψηφισθέντος και τεθέντος σε ισχύ νόμου 5002/2022. Ως γνωστόν στην εν λόγω διάταξη, με την οποία καθιερώνεται ατομική αρμοδιότητα του προέδρου της ΑΔΑΕ, ορίζεται ότι “6. Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ ενημερώνει για θέματα άρσεων απορρήτου επικοινωνιών τον πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και τον υπουργό Δικαιοσύνης”».

"Sponsored links"

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, υπογραμμίζει ότι «ούτε ο Κανονισμός της Βουλής στο άρθρο 43Α, ούτε ο οργανικός νόμος περί της ΑΔΑΕ ορίζουν κάτι το διαφορετικό επί του θέματος αυτού».

Συμπληρώνει δε, πως σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, αν δεν ζητούσε να ενημερώσει τη Βουλή, θα είχε διαπράξει παράβαση καθήκοντος.

Υπενθυμίζεται πως το News24/7, το περασμένο Σάββατο, αποκάλυψε ότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ΑΔΑΕ, αφού πραγματοποίησε ελέγχους στους τρεις μεγάλους τηλεφωνικούς παρόχους, διαπίστωσε την παρακολούθηση των τηλεφώνων έξι προσώπων σε κορυφαία θεσμικά αξιώματα. Μεταξύ αυτών, βρίσκεται ένας εν ενεργεία υπουργός, ένας στρατηγός των Ενόπλων Δυνάμεων του οποίου η σιωπή για την υπόθεση των υποκλοπών έχει προκαλέσει πολιτική κόντρα, αξιωματικοί που χειρίζονται υποθέσεις εξοπλιστικών κι επίσης ένας πρώην σύμβουλος θεμάτων εθνικής ασφάλειας, ο οποίος απομακρύνθηκε από τη θέση του εξαιτίας δηλώσεων που δεν συμφωνούσαν με το αφήγημα της κυβέρνησης.

Ολόκληρη η επιστολή Ράμμου:

Ο Ράμμος εκθέτει την κυβέρνηση: Ο νόμος του δίνει την αρμοδιότητα να ενημερώσει τη Βουλή
Ο Ράμμος εκθέτει την κυβέρνηση: Ο νόμος του δίνει την αρμοδιότητα να ενημερώσει τη Βουλή

news247.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live