21.8 C
Chania
Sunday, June 16, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Χανίων για την Διακαναλικη Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού και όσα είπε για τα Χανιά

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Χανίων:

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ βάζει πάντα μπροστά τα καυτά τοπικά θέματα ανά την Ελλάδα.

Ο Πρωθυπουργός στην προεκλογική επίσκεψή του στον τόπο καταγωγής του, στα Χανιά, παρέθεσε μια «κλειστή» εκδήλωση στον Ιστορικό Κήπο της πόλης και μια διακαναλική συνέντευξη Τύπου η οποία κάθε άλλο παρά «μύριζε» λίγο άρωμα από τον τόπο του.

Καμία απάντηση για το Λόφο Καστέλι, πέραν του ότι αυτά τα έργα δε μπορούν να γίνουν χωρίς τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, αλλά αφορούν πρωτίστως τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ,  ρωτάει εάν ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου είναι ένας ιδιώτης με τον οποίο το Κράτος δεν έχει δικαίωμα να συνδιαλαγεί ;

Καμία απάντηση για το Λόφο Καστέλι, πέραν του ότι το Κράτος θεσμικά κατοχυρώνει τον πολιτιστικό πλούτο των Χανίων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ,  ρωτάει εάν η έγκριση της τουριστικής χρήσης γης για το Λόφο Καστέλι απο το ΚΑΣ δηλαδή του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για το κέντρο αστικού πυρήνα από το 3000 π.Χ. και τον πρόδηλο ανακτορικό χαρακτήρα του μινωικού οικισμού στο «οικόπεδο» στο Λόφο Καστέλι,  όπως και το Ιστορικό Κτίριο του Διοικητηρίου των Ενετών, στη συνέχεια των Οθωμανών, μετά Διοικητήριο της Κρητικής Πολιτείας ως πρώτη έδρα της διοίκησης του Ελληνικού Κράτους μετά το 1913 και την Ενωση και, πιο πρόσφατα, ως έδρα της 5ης Μεραρχίας Χανίων , είναι συμβατή με τον Αρχαιολογικό Νόμο ;

Καμία απάντηση για την ακαμψία να δοθεί παράταση για την έγκριση του ΓΠΣ του Δήμου Χανίων ,  πέραν της αναφοράς για «πειθαρχία στη δόμηση» και το μεταρρυθμιστικό εργαλείο των ΤΠΣ δηλαδή των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ,  ρωτάει εάν η ύπαρξη των ΤΠΣ επιβάλλει ή δικαιώνει  το πέταμα στον «κάλαθο» 8 ετών εργασίας και εξόδων του δημοσίου.

Καμία απάντηση για το θέμα των πυλώνων υψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ  και τις Ανεμογεννήτριες Βαρέως Τύπου στην Επαρχία Σφακίων, πέραν της αναφοράς πως «θα μιλήσει με τον ΑΔΜΗΕ» και οτι η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κάνει το ρεύμα ποιο φτηνό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ρωτάει έαν  ο πρωθυπουργός γνωρίζει για ποιον θα γίνει το ρεύμα ποιο φθηνό και εαν γνωρίζει για τη λύση των « ενεργειακών κοινοτήτων» καθώς και της υποθαλάσσιας πόντισης καλωδίου ρεύματος υψηλής τάσης, αλλά και για τις επιπτώσεις που θα έχει στον τόπο μας, οικονομικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά η μεταβολή του οικονομικού αναπτυξιακού μοντέλου της Κρήτης από αγροτοτουριστικό σε ενεργειακό κόμβο της Ευρώπης .

Καμία απάντηση για το θέμα του ΒΟΑΚ δηλαδή του Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης , πέραν της αναφοράς πως αυτό είναι το «μεγάλο στοίχημα» της κυβέρνησης και οτι όπως όλα τα μεγάλα έργα θέλουν χρόνο. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ρωτάει έαν η ακύρωση πριν από 5 χρόνια, όλων των μελετών, σχεδιασμών και εγκρίσεων που είχαν δρομολογηθεί επι ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τον ΒΟΑΚ, ήταν ωφέλιμη για το χρονοδιάγραμμα του «μεγάλου στοιχήματος» και επίσης πως γίνεται ένα τέτοιο έργο να δρομολογηθεί χωρίς τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και εαν έχουν ληφθεί υπ’οψιν όλες οι ενστάσεις τοπικών φορέων και εκπροσώπων κυρίως σε σχέση με τις οικιστικές, αγροτικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις των νέων μεθοδεύσεων.

Καμία απάντηση για το θέμα της τραγικής Υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων και της άνισης μάχης που δίνουν τα Τοπικά Κέντρα Υγείας στην Κρήτη λόγω της επιβάρυνσής τους από την Τουριστική Δραστηριότητα του νησιού , πέραν της αναφοράς πως τα οφέλη από το έργο της κυβέρνηση για το ΕΣΥ  θα τα δουν οι πολίτες σε δύο χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ρωτάει έαν τα θέματα Υγείας έχουν την πολυτέλεια του Χρόνου, για  όσους απειλείται η ψυχική και σωματική τους υγεία, είτε απο την πλευρά του εργαζόμενου στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είτε απο την πλευρά του χρήστη που ασθενεί και το έχει ανάγκη.

Η μόνη απάντηση που πήρε ο τόπος μας, από τον Χανιώτη Πρωθυπουργό,  είναι ένα δώρο, η υπόσχεση για την διαμόρφωση των  Ιταλικών ΣτρατώνωνΑλλα με αυτόν τον τρόπο απλά μας θύμισε οτι δώρο που έχει δοθεί δε ξαναδωρίζεται.

Ο  ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ την προσφορά στον πολίτη δε τη θεωρεί δώρο αλλά υποχρεώση και θα περιμέναμε τόσο για τους Ιταλικούς Στρατώνες όσο και για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου, υποχρεώσεις που δρομολογήθηκαν ήδη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, δηλαδή πριν 5 χρονια,  να έχουν προχωρήσει εαν όχι υλοποιηθεί.

Για τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΧΑΝΙΩΝ

Η συντονίστρια

Μαρία Χίνου

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εντυπωσιακό θέαμα σε παραλία ωοτοκίας καρέτα – καρέτα στα Χανιά

Μια μοναδική εμπειρία έζησε χθες βράδυ, ένα ζευγάρι στον...

Στεγαστική κρίση και δημογραφικό: Το 72% των νέων Ελλήνων μένει με τους γονείς του

Είναι γνωστό ότι οι δημογραφικές τάσεις που επικρατούν σε μία χώρα...

Αλλάζει το καθεστώς στις ΔΕΥΑ στην Κρήτη: Υπό εξέταση μόνο μία ανά νομό

Αλλαγές στο καθεστώς των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Άρδευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) εξετάζει...

Μεγάλη διάκριση για δύο καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης

Σημαντική διάκριση απέσπασαν οι καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης και Μιχάλης Δούμπος....