30.8 C
Chania
Friday, September 22, 2023

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση για το Στρατόπεδο Μαρκόπουλου: Δίκαιο το αίτημα της μετατροπής του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου σε αποκλειστικό χώρο Αστικού Πρασίνου

Ημερομηνία:

Το Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Χανίων στηρίζει το δίκαιο αίτημα της μετατροπής του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου σε  αποκλειστικό χώρο Αστικού Πρασίνου και απαιτούμε να μην υλοποιηθεί οποιαδήποτε σκέψη για χώρο πάρκινγκ η οποία απέχει από τις πραγματικές ανάγκες του χανιώτικου λαού.

Σε μία πόλη όπου οι χώροι πρασίνου, άθλησης και αναψυχής για εμάς και τα παιδιά μας είναι ελάχιστοι η ιδέα αξιοποίησης του στρατοπέδου ως πάρκινγκ μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Δεν ανεχόμαστε να μεθοδεύεται κατά αυτό τον τρόπο η υποβάθμιση μίας περιοχής βάζοντας στο λαό να απαντήσει στο εκβιαστικό δίλημμα χώροι πρασίνου ή χώροι στάθμευσης.

Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η πόλη υποφέρει τόσο από την έλλειψη χώρων στάθμευσης όσο και από την έλλειψη χώρων πρασίνου απαιτούμε από την Τοπική Διοίκηση να προχωρήσει την πρόταση για λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης με τη δημιουργία τριών περιφερειακών πάρκινγκ, τα οποία δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν υλοποιηθεί, και να μην επιλέγει λύσεις εις βάρος της ζωής μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, τους μαθητές, τις μαθήτριές μας και τους γονείς τους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των κατοίκων τη Δευτέρα 5-06 στις 19:00 στο πάρκο (δίπλα από το 8ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων).

Διεκδικούμε:

  • Το στρατόπεδο Μαρκοπούλου να παραχωρηθεί στο Δήμο Χανίων ΔΩΡΕΑΝ. Ο στρατός έχει την υποχρέωση να επιστρέψει το χώρο  στους πολίτες των Χανίων . Είναι αδιανόητο να μεθοδεύεται η αγορά από το Δήμο ενός δημόσιου χώρου διότι κάτι τέτοιο μπορεί να δικαιολογήσει μελλοντικές εμπορευματικές χρήσεις.
  • Να καταργηθούν οι συντελεστές δόμησης και κάλυψης οι οποίοι έχουν ψηφιστεί με την 2/2023 Απόφαση  του δημοτικού  συμβουλίου, καθώς και οι χρήσεις οι οποίες δεν έχουν σχέση με το πράσινο και να χαρακτηριστεί ολόκληρος ο χώρος, ως χώρος «Αστικού Πρασίνου».
  • Μέχρι την ολοκλήρωση της μελέτης να σταματήσει κάθε εργασία εντός του στρατοπέδου, ειδικά οι διαμορφώσεις για τη δημιουργία χώρου «προσωρινής» στάθμευσης, να απομακρυνθούν οι επικίνδυνες κατασκευές και υλικά όπως αμίαντος, συρματοπλέγματα, περιφράξεις και να αποδοθεί ο χώρος του στρατοπέδου στη γειτονιά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τι αλλάζει στα νοσοκομεία της Κρήτης – «Σκανάρονται» εισαγωγές και νοσηλείες

«Οδηγός» για τη διαμόρφωση του Χάρτη Υγείας, που είναι...

Τους επισκέπτες στο Φόδελε «καλωσορίζει» ο Γκρέκο

Μια εντυπωσιακή τοιχογραφία του Ελ Γκρέκο καλωσορίζει πλέον τους επισκέπτες του Φόδελε. Η...