Ο 39χρονος που σώθηκε σήμερα στη Γαύδο, θα σκεφτηκε άραγε την 27χρονη Κορίνα;

Κανένα σχόλιο

Ένας νέος άνθρωπος, μόλις 39 ετών, αντιμετώπισε καρδιακό πρόβλημα στη Γαύδο. Αυτή τη φορά ομως δεν υπήρξε ασυνεννοησία. Σε σύντομο χρονικό διάστημα σηκώθηκε στρατιωτικό ελικόπτερο για τη μεταφορά του 39χρονου στο νοσοκομείο Χανίων. Εκεί τώρα βρίσκεται και αναρρώνει. Όπως θα έπρεπε να είχε συμβεί και με την περίπτωση της Κορίνας.

Όμως για την 27χρονη Κορίνα, δεν έφθασε ποτέ εγκαίρως η βοήθεια. Εκεί στον γκρεμό που είχε τραυματιστεί μαζί με κατοίκους του νησιού κοντά της μέσα στον πονο της ζητούσε νερό. Και κάθε 15 λεπτά ρωτούσε:

“Ερχεται βοήθεια;”.

"Sponsored links"

Έκανε κάθε φορά υπομονή 15 λεπτά μέχρι να ρωτήσει ξανά για τον αν έρχεται κάποιος να τη βοηθήσε. Περίμενε ξανά κι όταν δε μπορούσε άλλο τον πόνο κι ένιωθε ότι δε θα αντέξει ρωτούσε για να πάρει κι άλλο θάρρος και να αντέξει ακόμη παραπάνω. Άλλα 15 λεπτά.

Άντεξε έτσι πολλές ώρες, από τις 3 τα ξημερώματα μέχρι τις 10.30 το πρωί, όμως βοήθεια δεν ήρθε ποτέ.

Η Κορίνα δολοφονήθηκε από ένα κράτος που απέτυχε να τη βοηθήσει την στιγμή που το είχε πιο πολύ ανάγκη.

Να ήταν ο θάνατός της ο λόγος που σήμερα σώθηκε η ζωή του 39χρονου; Χρειαζόταν να πεθάνει η Κορίνα για να λειτουργήσει το κράτος όπως πρέπει;

Tι να σκεφτοταν άραγε η Κορίνα καθώς ένοιωθε μετά από ώρες τις δυνάμεις της να στερεύουν μαζί με την ελπίδα για την έλευση μιας βοήθειας που ποτέ δεν ήρθε;

Ο 39χρονος που σήμερα σώθηκε θα σκεφτηκε άραγε την 27χρονη Κορίνα;

 

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live