Ο «Dr Doom» επέστρεψε: Ο Ρουμπινί προβλέπει κρίση χειρότερη από αυτή του 1970

Κανένα σχόλιο

Γνωστός ιδιαίτερα από τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, ο Νουριέλ Ρουμπινί δεν θα μπορούσε να μην τοποθετηθεί εκ νέου για την πρωτοφανή ενεργειακή κρίση, προβλέποντας μάλιστα ότι θα έρθουν πολύ χειρότερα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο πασίγνωστος οικονομολόγος και συγγραφές του βιβλίου «MegaThreats: Ten Dangerous Trends That Imperil Our Future, And How to Survive Them», έδωσε συνέντευξη σε γνωστό podcast και εξέφρασε τις εκτιμήσεις του για τα δυσοίωνα που έρχονται.

Όπως λέει ο ίδιος, σε αντίθεση με τη δεκαετία του 1970, τα υψηλά επίπεδα χρέους του ιδιωτικού τομέα θα καταστήσουν πιο δύσκολη την καταπολέμηση των υψηλότερων τιμών, ενώ η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη για να τη διαχειριστούν οι κεντρικές τράπεζες. Και κάπως έτσι, θα αρχίσουν να «χαλάνε» τα πράγματα στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

"Sponsored links"

Σε άρθρο του στο Time παράλληλα, αναφέρεται σε μια «στασιμοπληθωριστική κρίση που δεν μοιάζει με ο,τιδήποτε έχουμε δει ποτέ».

Κάνει λόγο για έναν τοξικό οικονομικό συνδυασμό «χαμηλής ανάπτυξης και υψηλού πληθωρισμού» ο οποίος τελικά θα οδηγήσει σε «τεράστιες αφερεγγυότητες και διαδοχικές χρηματοπιστωτικές κρίσεις» σε παγκόσμιο επίπεδο τα επόμενα χρόνια.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως το 2006, ο Ρουμπινί προειδοποιούσε πως η κατάρρευση στην αγορά ακινήτων στις ΗΠΑ βρισκόταν καθ’ οδόν. Τελικά επιβεβαιώθηκε με τη φούσκα των ακινήτων που «έσκασε» στις ΗΠΑ και ξεδίπλωσε τη μακρόχρονη παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live