20.8 C
Chania
Wednesday, October 9, 2024

Πάσχα … στα σπίτια μας! – Δραματική πτώση του εσωτερικού τουρισμού

Ημερομηνία:

Στο 90% η πτώση του εσωτερικού τουρισμού για το Πάσχα – Παρά τα πολύ φθηνά “πακέτα” ο κόσμος … δεν πείθεται για μία τριήμερη απόδραση

Πάσχα … στα σπίτια τους θα κάνουν, φέτος, οι Έλληνες, όπως “μαρτυρούν” οι λιγοστές κρατήσεις από Έλληνες στα ξενοδοχεία της Κρήτης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, Γιώργο Πελεκανάκη, ο εσωτερικός τουρισμός για το τριήμερο του Πάσχα παρουσιάζει πτώση κατά 90% (!), ενώ ο κρητικός εσωτερικός τουρισμός αγγίζει το 80%, πτώση που θα αποτελέσει σοβαρό κλονισμό, καθώς τα ξενοδοχεία, αυτή την περίοδο, στηρίζονταν κατά κύριο λόγο στη μετακίνηση κόσμου από την ανατολική Κρήτη στη δυτική κι αντιστρόφως.

Η οικονομική κρίση καθηλώνει τους Έλληνες στα σπίτια τους ή σε κοντινή εξοχή, για τον παραδοσιακό οβελία, παραβλέποντας ακόμη και τα άκρως ανταγωνιστικά “πακέτα” των ξενοδοχείων. Χαρακτηριστικό είναι ότι μία τετραμελής οικογένεια μπορεί να περάσει ένα 3ήμερο σε πολυτελές ξενοδοχείο της Κρήτης, με αναστάσιμο δείπνο και Κυριακάτικο γέυμα, έναντι 120 ευρώ!

Εν τω μεταξύ, αν και το Πάσχα αποτελεί προπομπό της καλοκαιρινής σεζόν, ο κ.Πελεκανάκης εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία για την τουριστική κίνηση το καλοκαίρι. Από τις 20 Μαΐου και μετά η κίνηση φαίνεται να αναθερμαίνεται, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ.Πελεκανάκη η σεζόν θα κλείσει, αν όχι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, με μείωση της τάξης του 10% στις κρατήσεις.

Ο τζίρος, ωστόσο, είναι … άλλου παπά Ευαγγέλιο, καθώς η “μάχη” για την επιβίωση εξωθεί τα ξενοδοχεία σε έναν ανταγωνισμό που έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική πτώση των τιμών, κάτι που σημαίνει αναπόφευκτη πτώση του τζίρου

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ