26.8 C
Chania
Wednesday, June 19, 2024

Πάτρα: Το παρασκήνιο από τον πλειστηριασμό – πρόκληση του σπιτιού της 48χρονης που έβαλε τέλος στη ζωή της λόγω χρεών

Ημερομηνία:

Η απόφαση να πραγματοποιηθεί χθες ο πλειστηριασμός του σπιτιού της 48χρονης μητέρας δύο παιδιών που έβαλε τέλος στη ζωή της λόγω χρεών, έχει προκαλέσει οργή στην Πάτρα.

Το παρασκήνιο της υπόθεσης προκαλεί πολλά ερωτήματα τόσο για την εταιρεία που διαχειριζόταν το δάνειο, όσο και για την συμβολαιογράφο που έτρεξε τις διαδικασίες, τουλάχιστον ως προς το ηθικό μέρος.

Να τονιστεί πως το σπίτι της 48χρονης διαφημίστριας, είχε βγει άλλες τρεις φορές σε πλειστηριασμό, όσο αυτή ήταν εν ζωή. Οι πλειστηριασμοί αποδείχθηκαν «άγονοι» με αποτέλεσμα να αναγκαστεί η εταιρεία που διαχειρίζεται το δάνειο, να ρίξει την τιμή.

Η συμβολαιογράφος που έχει αναλάβει την υπόθεση, παρά το ότι γνώριζε πως η 48χρονη έχει βάλει τέλος στη ζωή της, προχώρησε στην 4η διαδικασία πλειστηριασμού, επειδή η οικογένειά της δεν της είχε προσκομίσει την ληξιαρχική βεβαίωση θανάτου, μόλις 3 εβδομάδες μετά, χωρίς να δοθεί ένα περιθώριο να συνέλθει η οικογένεια και να διαχειριστεί την υπόθεση.

Η οικογένειά της βρίσκεται ακόμη σε σοκ και δεν γνώριζε ούτε με ποιους δικηγόρους ή συμβολαιογράφους χειριζόταν την υπόθεση το θύμα.

Η διαφημίστρια, μητέρα δύο παιδιών 23 και 19 ετών, προσπαθούσε να τα βγάλει πέρα μετά το διαζύγιό της, αλλά οι τόκοι από το δάνειο το είχαν κάνει μη διαχειρίσιμο.

Η συμβολαιογράφος προχώρησε χθες την διαδικασία και το σπίτι τελικά πουλήθηκε για… 2,5 ευρώ πάνω από την αξία του (121.547,40 ευρώ).

Κι όμως, για αυτό το ποσό, για αυτό το… κέρδος, έκλεισαν (προς το παρόν τουλάχιστον) τον πλειστηριασμό, τον οποίο διαχειρίζεται η Do Value και η εταιρεία ειδικού σκοπού «MEXICO FINANCE DESIGNATED ACTIVITY COMPANY».

Μια εταιρεία με έδρα στο Δουβλίνο, με δηλωμένη διεύθυνση «George’s Dock αρ. 3, 4ος όροφος, IFSC», κτίριο που οι όροφοι είναι προς πώληση.

Σύμφωνα τα επίσημα στοιχεία, ιδρύθηκε στις 17 Αυγούστου του 2020 και η Eurobank την όρισε ως διαχειρίστρια σε ορισμένα δάνεια, όπως έχει γίνει το ίδιο και με άλλα funds. Η εν λόγω εταιρεία έχει έναν μέτοχο και έναν διευθυντή, ο οποίος διαχειρίζεται άλλες 53 ανάλογες εταιρείες στην Ιρλανδία, εκ των οποίων οι 3 έχουν κλείσει για άγνωστο λόγο.

Το Νοέμβριο του 2022, η ίδια εταιρεία διαχειριζόταν ένα άλλο δάνειο ιδιώτη, από τον οποίο σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα, ζήτησαν να τους καταθέσει το ποσό των 92.730 ευρώ που χρωστούσε συνολικά, καταγγέλοντας τον δανειολήπτη επειδή δεν είχε καταθέσει οφειλόμενους τόκους υπερημερίας των… 2,62 ευρώ και δεδουλευμένους τόκους περιόδου μεταφοράς, ποσού 33,24 ευρώ! Ο δανειολήπτης κινήθηκε δικαστικά λέγοντας πως δεν έλαβε έγγραφο που να τον ενημερώνει ότι δεν έχει καταβάλει κάποια δόση του δανείου, αλλά και πως πλήρωνε το δάνειο κανονικά.

Προσπαθούσε να καταλάβει για ποιον λόγο το fund ζητά άμεσα όλο το ποσό, απάντηση δεν πήρε και ο δικηγόρος στον οποίο απευθύνθηκε, του πρότεινε να πουλήσει το σπίτι της διότι η αξία του ήταν αρκετά μεγαλύτερη και κάλυπτε τα κριτήρια της Golden VISA.

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης: Δεύτερο χρυσό για την Ελλάδα από τον Στέργιο Μπίλα στα 50μ. πεταλούδα

Δεύτερο χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης του Βελιγραδίου...

Βόρεια Μακεδονία: Προκλητικός Μίτσκοσκι – “Δεν θα παρεκκλίνω από την ιδέα της Μακεδονίας”

Ο αρχηγός του δεξιού κόμματος VMRO- DPMNE και εντολοδόχος πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, στο...