16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Πάτρα: «Χάθηκε άνθρωπος που θα μπορούσε να ζει» – Εισαγγελική έρευνα ζητά η ΠΟΕΔΗΝ για τον θάνατο του 49χρονου

Ημερομηνία:

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες για τον θάνατο του 49χρονου ζαχαροπλάστη στην Πάτρα, ο οποίος πήγε στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” με δυνατούς πόνους στο στήθος και στην πλάτη και τον έδιωξαν με αποτέλεσμα να πεθάνει λίγο αργότερα…

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έχει ζητήσει κατεπείγουσα έρευνα προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου του 49χρονου άνδρα, ενώ την παρέμβαση εισαγγελέα είχε ζητήσει και η οικογένειά του.

Η απώλεια του 49χρονου είναι η δεύτερη που «μετρά» η οικογένεια καθώς πριν από λίγους μήνες από τη ζωή έφυγε η αδελφή του από κορωνοϊό.

Κατεπείγουσα έρευνα

«Ζητήθηκε κατεπείγουσα έρευνα και άμεσα θα διερευνηθούν και θα αποδοθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν, για το περιστατικό θανάτου του 49 χρόνου στην Πάτρα. Σε όποιον καταφθάνει εκτάκτως σε νοσοκομείο οφείλουμε να παρέχουμε τη δέουσα φροντίδα είτε το νοσοκομείο εφημερεύει είτε όχι», ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο Θάνος Πλεύρης.

Τι λέει το νοσοκομείο

«Το περιστατικό είναι υπό διερεύνηση προκειμένου να έχουμε πλήρη εικόνα σχετικά με το τι συνέβη με τον άτυχο 49χρονο» δήλωσε στο thebest.gr ο διοικητής του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας της Πάτρας Ηλίας Θεοδωρόπουλος.

«Σύμφωνα με όσα μου έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, καθώς όπως σας είπα το περιστατικό διερευνάται ενδελεχώς, ο ασθενής έφτασε μόνος του με τα πόδια στο νοσοκομείο και δεν έδωσε την εντύπωση ότι υπάρχει κάποιο τόσο πολύ σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του.

Ανέφερε ότι είχε πόνο στην πλάτη και δύσπνοια αλλά είπε ότι είχε πάει σε γιατρό εξωτερικό ο οποίος του είχε αναφέρει ότι έχει κάποια ψύξη. Με βάση αυτά τα δεδομένα τού αναφέρθηκε ότι το νοσοκομείο δεν εφημερεύει και του υποδείχθηκε να πάει στο Ρίο προκειμένου να μπορέσει να κάνει τις εξετάσεις που πρέπει. Στηρίχθηκαν για αυτό στην οπτική του εικόνα και σε αυτό που ανέφερε σε σχέση με την ψύξη και την εκτίμηση του ιδιώτη γιατρού.

Σαφέστατα είναι ένα πολύ δυσάρεστο περιστατικό και θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για την διερεύνησή του. Το νοσοκομείο μας ακόμη και όταν είναι εκτός εφημερίας ή σε μικρή εφημερία προφανώς δέχεται και αντιμετωπίζει περιστατικά έκτακτα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης όπως είναι ένα έμφραγμα ή ένα τροχαίο” τόνισε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

«Χάθηκε άνθρωπος που θα μπορούσε να ζει»

«Χάθηκε άνθρωπος που θα μπορούσε να ζει. Να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν», είναι το μήνυμα της ΠΟΕΔΗΝ διά του προέδρου της Μιχάλη Γιαννάκου.

"google ad"

Σε ανακοίνωσή της για το τραγικό περιστατικό, η ΠΟΕΔΗΝ χαρακτηρίζει σωστή την ΕΔΕ που διέταξε ο κ. Πλεύρης και ζητά να διαταχθεί εισαγγελική έρευνα ώστε να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες στο νοσοκομείο, αλλά και στον ιδιώτη γιατρό που φέρεται να εξέτασε νωρίτερα τον 49χρονο, όπως τουλάχιστον αυτός είχε αναφέρει.

«Τα Νοσοκομεία εφημερεύουν-δεν εφημερεύουν οφείλουν να εξετάζουν τα έκτακτα περιστατικά που προσέρχονται. Δεν είναι τράπεζες. Εξετάζουν ακόμη και σε ημέρα μη εφημερίας όχι μόνο με βάση την κείμενη νομοθεσία, αλλά και από νοσηλευτική δεοντολογία. Εξάλλου ελάχιστα περιστατικά προσέρχονται σε μη εφημερεύοντα νοσοκομεία», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει:

«Γι’ αυτό και το Νοσοκομείο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ τα μεσάνυκτα της Τετάρτης προς Πέμπτη παρότι δεν εφημέρευε είχε καλύψει τα επείγοντα με Νοσηλεύτρια».

Στη συνέχεια, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει: «12.15 τα μεσάνυκτα έφθασε άνδρας οδηγώντας το αυτοκίνητό του στη πύλη του Νοσοκομείου. Είπε στους θυρωρούς ότι πονάει. Ορθά οι θυρωροί τον οδήγησαν στα Επείγοντα. Η Νοσηλεύτρια βάρδιας από μαρτυρίες συναδέλφων ρώτησε τον ασθενή για την κατάστασή του.

Ο ασθενής της είπε ότι πονάει στη πλάτη του και ότι πάσχει συχνά από ψύξεις λόγω δουλειάς. Το πρωί της είπε ότι πονούσε και πήγε σε ιδιώτη γιατρό, ο οποίος διέγνωσε ψύξη και του χορήγησε φάρμακα. Παρα ταύτα συνέχιζε να πονάει. Γι’ αυτό και ήρθε μεσάνυκτα στο νοσοκομείο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ. Η νοσηλεύτρια τον παρέπεμψε στο εφημερεύον νοσοκομείο του ΡΙΟΥ», αναφέρει η ομοσπονδία.

Όπως επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ, «ο ασθενής έπρεπε να εξετασθεί από γιατρό και να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Μπορεί να είχε σωθεί. Επίσης θα ήταν διαφορετική η εξέλιξη της υγείας εάν είχε γίνει σωστή διάγνωση από τον ιδιώτη γιατρό το πρωί, πολλές ώρες πριν. Εάν πράγματι είχε επισκεφθεί ιδιώτη γιατρό όπως είπε στη Νοσηλεύτρια».

«Γι’ αυτό παράλληλα με τη σωστή ΕΔΕ που διέταξε ο Υπουργός Υγείας να διεξαχθεί επείγουσα εισαγγελική έρευνα για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες στο νοσοκομείο και τον ιδιώτη γιατρό εφόσον εξέτασε τον ασθενή το πρωί.

Χάθηκε άνθρωπος που θα μπορούσε να ζει. Να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...