18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Πέθανε ο Κωνσταντίνος Τζούμας

Ημερομηνία:

Φτωχότερος είναι ο χώρος του Πολιτισμού και του θεάτρου, συγκεκριμένα, αφού όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (25/06) πέθανε ο ηθοποιός, Κωνσταντίνος Τζούμας.

Ο Κωνσταντίνος Τζούμας γεννήθηκε στον Πειραιά το 1944 και μεγάλωσε στο Πασαλιμάνι και στην Αθήνα, σπούδασε υποκριτική στην Αθήνα και χορό στη Νέα Υόρκη.

Στον κινηματογράφο είχε εμφανιστεί στις εξής ταινίες: «Γλυκιά Συμμορία», «Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα», «Ελευθέριος Βενιζέλος 1910 – 1927», «Ακροπόλ», «Οι απέναντι», «Ρεμπέτικο», «Happy day» και «Ο δράκουλας των Εξαρχείων». Στο θέατρο, επίσης, έχει πρωταγωνιστήσει σε έργα όπως «Περιμένοντας τον Γκοντό», «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης», «Εγώ δεν…» και «Κ. Π. Καβάφης Αυτοβιογραφούμενος.

Στην τηλεόραση, ο Κωνσταντίνος Τζούμας είχε κάνει guest εμφανίσεις σε πολλές σειρές, μεταξύ των οποίων είναι οι εξής: «Οι απαράδεκτοι», «Οι τρεις χάριτες», «Οι μεν και οι δεν», «Δύο ξένοι» και, πρόσφατα, «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα».

Ακόμα, ο ηθοποιός υπήρξε και ραδιοφωνικός παραγωγός με καθημερινή εκπομπή στον σταθμό «Εν Λευκώ», είχε εκδώσει τρία αυτοβιογραφικά βιβλία, ενώ ασχολήθηκε με τον τομέα των μεταγλωττίσεων και η πιο χαρακτηριστική εξ αυτών ήταν η φωνή του «Άδη» στην ταινία της Disney με τίτλο «Ο Ηρακλής πέρα από τον μύθο».

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...