Πέθανε ο πρώην Αντιπρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Μανόλης Χριστοδούλου

Κανένα σχόλιο

Με μεγάλη θλίψη το Πολυτεχνείο Κρήτης αποχαιρετά τον Καθηγητή και πρώην Αντιπρύτανη Μανόλη Χριστοδούλου, ο οποίος έχασε τη μεγάλη μάχη με την επάρατο νόσο την Παρασκευή 01.04.2022 σε ηλικία 66 ετών.

Στη σχετική ανακοίνωση της πρυτανείας του ιδρύματος επισημαίνονται ακόμη τα εξής:

“Ο Μανόλης Χριστοδούλου σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συνέχισε τις σπουδές του στις ΗΠΑ, λαμβάνοντας Master από το University of Maryland, College Park και πτυχίο Μηχανικού από το University of Southern California, Los Angeles. Ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και ανέλαβε καθήκοντα μέλους ΔΕΠ στο Πολυτεχνείο Κρήτης το 1988.

"Sponsored links"

Ως Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης ανέπτυξε την περιοχή των συστημάτων αυτομάτου ελέγχου και των νευρωνικών δικτύων, με πλούσιο συγγραφικό έργο (άνω των 180 δημοσιεύσεων) σε υψηλού κύρους περιοδικά και συνέδρια. Ανέπτυξε πλήθος επιστημονικών συνεργασιών και το έργο του αναγνωρίστηκε πολλαπλώς από την διεθνή επιστημονική κοινότητα. Συνέβαλε αποτελεσματικά στην εκπαίδευση πλήθους φοιτητών, διατελώντας ως υπεύθυνος καθηγητής και επιβλέπων της διπλωματικής, μεταπτυχιακής ή διδακτορικής τους διατριβής. Διετέλεσε Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Πολυτεχνείου Κρήτης κατά την περίοδο από 01.09.1997 έως 16.06.1999.

Ως Πρυτανεία, εκ μέρους της Πολυτεχνικής Κοινότητας, συμμετέχουμε στο πένθος για τον χαμό του συναδέλφου Καθηγητή Μανόλη Χριστοδούλου και εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του εκλιπόντος.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live