17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

«Πέρασε» με ψήφους ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ο περιορισμός των διαδηλώσεων – Απών Παπανδρέου – Καστανίδης από την ψηφοφορία

Ημερομηνία:

Πέρασε το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις στην αποψινή ψηφοφορία της Βουλής με τις ψήφους της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ επί της αρχής.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν τελικά οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου και Χάρης Καστανίδης, οι οποίοι είχαν εκφράσει δημόσια την διαφωνία τους με το νομοσχέδιο, κόντρα στη γραμμή του Κινήματος Αλλαγής.

Ο Γιώργος Παπανδρέου προιδέασε νωρίτερα για την άρνησή του να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο , καθώς στην ομιλία του στη Βουλή, ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου, χαρακτηρίζοντάς το “αντιδημοκρατικό” ακόμη και μετά τις αλλαγές που έγιναν καθ υπόδειξη του ΚΙΝΑΛ.

Ούτε η αποχή του Χάρη Καστανίδη από την ψηφοφορία αιφνιδίασε το Κίνημα Αλλαγής.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κατά την χθεσινή ομιλία του στην Βουλή, είχε κινηθεί εμφανώς εκτός γραμμής του κόμματός του, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο, λέγοντας πως: αμφισβητείτε το σκληρό πυρήνα του συντάγματος.

Επί της αρχής ψήφισαν 288 βουλευτές. Τα «ναι» ήταν 187, τα «όχι» 101.

Έξω από τη Βουλή είχαν συγκεντρωθεί εργατικά σωματεία, οργανώσεις της Αριστεράς και το ΠΑΜΕ, διαδηλώνοντας κατά του νομοσχεδίου. Νωρίτερα, η αστυνομία επιχείρησε να διαλύσει το συλλαλητήριο, κάνοντας χρήση χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης.

Για επίθεση τραμπούκων δολοφόνων που επιτέθηκαν στην αστυνομία έξω από τη Βουλή, έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην ολομέλεια της Βουλής.

Απαντώντας στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Νίκου Βούτση ότι προσχεδιασμένα η αστυνομία χτύπησε μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστικών οργανώσεων, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι οι «τραμπούκοι δολοφόνοι» διέλυσαν τη διαδήλωση και πως η αστυνομία προστατεύει τους διαδηλωτές να διαδηλώνουν.

Στο μεταξύ, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά συγκαλεί αύριο στις 14:00 την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος με αντικείμενο συζήτησης την επιλογή αποχής του πρώην πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου και του Χ.Καστανίδη από τη ψηφοφορία του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

«Συγκαλώ αύριο Παρασκευή στις 14:00 μ.μ. την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής με θέμα τα όσα συνέβησαν στην σημερινή Κοινοβουλευτική διαδικασία» δήλωσε η κ.Γεννηματά.

Οι υπόλοιποι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής που ακολούθησαν την γραμμή του κόμματος και υπερψήφισαν επί της αρχής το νομοσχέδιο, όπως είχε αποφασισθεί τις προηγούμενες ημέρες με τη συμμετοχή και του κ. Καστανίδη, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι δυσαρεστημένοι από την στάση που τήρησαν οι συνάδελφοί τους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ