14.8 C
Chania
Sunday, December 22, 2024

Πέτρος Μαθιουδάκης: Ο Έλληνας που συμμετείχε σε δύο καταδύσεις με το «Titan» το 2019

Ημερομηνία:

Τη δική του εμπειρία από όταν είχε επιβιβαστεί στο υποβρύχιο της Oceangate, το «Titan» το 2019 μοιράστηκε ο Έλληνας Πέτρος Μαθιουδάκης. Το «Titan» ακολουθώντας την… τύχη του Τιτανικού, έγινε συντρίμμια παίρνοντας μαζί του στον βυθό τους πέντε επιβαίνοντες και γράφοντας με τον πλέον τραγικό τρόπο το τέλος αυτού του ταξιδιού.

Οι επίσημες ανακοινώσεις για τα κομμάτια που βρέθηκαν και για τον θάνατο των επιβατών του έγιναν την Πέμπτη.

Ο Πέτρος Μαθιουδάκης, τεχνικός ναυτιλίας, πραγματοποίησε δύο δοκιμαστικές καταδύσεις με το Titan πριν από τέσσερα χρόνια. Το πλήρωμα εκτός από τον ίδιο, περιλάμβανε τον Stockton Rush, CEO και επικεφαλής πιλότο της OceanGate, τον Joel Perry, πρόεδρο της OceanGate Expeditions και τον Karl Stanley, ιδιοκτήτη του Roatan Institute of Deepsea Exploration (Ονδούρα).

Ο Έλληνας τεχνικός ναυτιλίας μιλώντας στο Semafor την Τετάρτη σχετικά με την «εξαφάνιση» του υποβρυχίου, είπε ότι «με θλίβει όλη η παραπληροφόρηση που κυκλοφορεί και οι κατηγορίες από ειδικούς της πολυθρόνας για την έλλειψη ποιότητας κατασκευής του Titan ή για την έλλειψη τεχνικής ικανότητας όλης της ομάδας».

Όταν συμμετείχε ο ίδιος στις αποστολές της Oceangate με το συγκεκριμένο βαθυσκάφος, είχε σημειωθεί ρεκόρ καταδύσεων. Το Titan με το 4μελές πλήρωμα είχε βυθιστεί στο επίπεδο του ναυαγίου του Τιτανικού βάθους 3.760 μέτρων (12.336 πόδια) στις Μπαχάμες.

Το ταξίδι της 17ης Απριλίου 2019, το οποίο χρησίμευσε ως δοκιμαστική διαδρομή για τα ταξίδια στο ναυάγιο του Τιτανικού, σηματοδότησε την πρώτη φορά που ένα μη στρατιωτικό υποβρύχιο μετέφερε περισσότερους από τρεις ανθρώπους σε αυτό το βάθος, είχε πει τότε η OceanGate.

Το υποβρύχιο Titan χρειάστηκε δύο ώρες για να κατεβεί στον πυθμένα του ωκεανού, έξω από το Λιτλ Χάρμπορ, κοντά στο νησί Γκρέιτ Άμπακο, στις Μπαχάμες.

Ο Πέτρος Μαθιουδάκης περιγράφοντας την εμπειρία της κατάδυσης την είχε χαρακτηρίσει ως κάτι που του άλλαξε τη ζωή.

«Αυτή η αποστολή ήταν μια εμπειρία που άλλαξε τη ζωή μου και ήταν απίστευτα συναρπαστικό να είμαι μέλος αυτού του συνεργείου που έσπασε ρεκόρ», είχε δηλώσει ο Έλληνας τεχνικός.

«Η κατάδυση παρείχε πρακτική εμπειρία πριν από την αποστολή του Τιτανικού και οι πληροφορίες που συλλέξαμε κατά τη διάρκεια της κατάδυσης θα βοηθήσουν στον εξορθολογισμό του τρόπου με τον οποίο καταγράφουμε δεδομένα, εκτελούμε σαρώσεις και καταλογίζουμε δεδομένα ενώ βρισκόμαστε στη θάλασσα αυτό το καλοκαίρι» είχε τονίσει.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης

Μέγεθος 3,9 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ είχε η σεισμική...

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της Ηλεκτρικής Διασύνδεση Κρήτης – Αττικής

Σημαντικό ορόσημο για το εθνικό σύστημα ηλεκτροδότησης αποτελεί η...