18.2 C
Chania
Friday, December 19, 2025

Πέτρος Φιλιππίδης: “Ήταν ιδρωμένος, είχε βγάλει τα γεννητικά του όργανα και μου έλεγε να χαϊδέψω…”

Ημερομηνία:

“Έδινα μια άνιση μάχη, όμως δεν σταμάτησα ούτε στιγμή να κουνιέμαι παλεύοντας να σωθώ, ενώ εκείνος ασελγούσε με τη γλώσσα και τα χέρια του στον λαιμό, το πρόσωπο και το κορμί μου και ετοιμαζόταν να προχωρήσει ανοίγοντας τα πόδια μου”, υποστήριξε μια από τις γυναίκες που τον έχουν καταγγείλει για βιασμό.

Αποτροπιασμό προκαλεί η μαρτυρία ενός από τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης που έχουν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού.

Η καταγγέλλουσα περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στα χέρια του κωμικού ηθοποιού, στον οποίο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για έναν βιασμό και δύο απόπειρες.

Σύμφωνα με τον ALPHA, η ηθοποιός φέρεται να κατέθεσε στις Αρχές ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης έβγαλε έξω τα γεννητικά του όργανα, τη στρίμωξε και αποπειράθηκε να της ανοίξει τα πόδια για να τη βιάσει, καθώς εκείνη αντιστεκόταν με όλες της τις δυνάμεις, σπρώχνοντάς τον

«Ήμουν παγωμένη, είχα αρχίσει να μην αισθάνομαι καλά, αλλά ντρεπόμουν να φύγω. Μου έδειξε κάτι φωτογραφίες που βρίσκονταν πάνω στο μπουντουάρ του και με το χέρι του μου έπιασε τον πισινό και με κάθισε στα πόδια του, χαϊδεύοντάς με. Σηκώθηκα αμέσως και πήγα προς τον καναπέ, προσποιούμενη ότι χτυπάει η δόνηση του κινητού μου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια προσποιήθηκε ότι μιλούσε με τη μητέρα της και έπρεπε να φύγει ξαφνικά, ωστόσο ο ηθοποιός δεν φάνηκε να πτοείται. Άπλωσε πάνω της τα χέρια του και, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της, τη στρίμωξε στη γωνία, ενώ τη φιλούσε στον λαιμό, προσπαθώντας να φτάσει στα χείλη της.

«Προσπαθώντας να ξεφύγω του έλεγα “σας παρακαλώ, σταματήστε, δεν θέλω να το κάνουμε αυτό, δεν αισθάνομαι καλά, αφήστε με, με πονάτε” και μου έλεγε “είσαι πολύ όμορφη, τι… είσαι εσύ, σε θέλω, δεν θα μου ξεφύγεις, θα δεις, θα περάσουμε ωραία…”» πρόσθεσε.

Η άτυχη γυναίκα τον έσπρωχνε με τα χέρια της, ωστόσο δεν είχε τη δύναμη να τον απωθήσει, καθώς, όπως θυμάται, ήταν «βαρύς, σκληρόπετσος και ιδρωμένος».

«Έδινα μια άνιση μάχη, όμως δεν σταμάτησα ούτε στιγμή να κουνιέμαι παλεύοντας να σωθώ, ενώ εκείνος ασελγούσε με τη γλώσσα και τα χέρια του στον λαιμό, το πρόσωπο και το κορμί μου και ετοιμαζόταν να προχωρήσει ανοίγοντας τα πόδια μου» εκμυστηρεύτηκε.

Ο Φιλιππίδης φέρεται επίσης να την είχε εγκλωβίσει στη γωνία του καναπέ, έχοντας κατεβάσει το παντελόνι του και βγάλει έξω τα γεννητικά του όργανα. Η ηθοποιός κατάφερε να ξεφύγει και να αρχίσει να χτυπά την πόρτα, με αποτέλεσμα να την απειλήσει ότι θα καταστρέψει την καριέρα της.

«Μου έλεγε ότι ήθελε να του χαϊδέψω… και του…. και εγώ φώναζα ότι θέλω να σταματήσει. Πήρα το παλτό μου και άρχισα να χτυπάω την πόρτα. Τότε μου είπε “αν βγεις από αυτή την πόρτα, δεν υπάρχει επιστροφή. Να ξέρεις ότι όσο εύκολα μπορώ να φτιάξω την καριέρα κάποιου, τόσο εύκολα μπορώ και να την γκρεμίσω, θα σε καταστρέψω, θα με βρεις μπροστά σου”» κατέληξε.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εφιάλτης το δημογραφικό: Διπλάσιοι οι θάνατοι από τις γεννήσεις το 2024 – Νέα μείωση του πληθυσμού της χώρας

Σε εφιάλτη διαρκείας για τη χώρα μετατρέπεται σιγά-σιγά το δημογραφικό,...

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ρεθύμνου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών – Κοινός αγώνας εργατών για μία ζωή με δικαιώματα

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ρεθύμνου τιμά την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών, καλώντας...