15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Πίσω Σελίδες: Πράσινο και μαύρο ξέπλυμα

Ημερομηνία:

Πίσω Σελίδες με τον Μάριο Διονέλλη. Καθημερινά στις 9 το πρωί στον ΚΡΗΤΗ FM 101,5

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Ενας πρωθυπουργός γίνεται πλασιέ της Volksvagen σε μια από τις καλύτερες ιστορίες «greenwashing» των τελευταίων ετών. Στη φιλοπεριβαλλοντική δηλαδή βιτρίνα μέσω… Αστυπάλαιας, για να ξεχαστεί το σκάνδαλο των πειραγμένων μετρήσεων ρύπων από την εταιρία πριν από μόλις έξι χρόνια. «Στην Αστυπάλαια το μέλλον θα έρθει νωρίτερα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί όμως με τις ανεμογεννήτριες…

Από την άλλη, ο Αρης Πορτοσάλτε είναι σίγουρος πως οι πολίτες δεν ανησυχούν μήπως φάνε καμιά αδέσποτη από τις σφαίρες των μαφιόζων. «Δόξα τω θεώ, αυτοί ξέρουν από σημάδι και καθαρίζουν κατευθείαν», είπε.

Εδώ το «ξέπλυμα» δεν είναι πράσινο αλλά κατάμαυρο. Εδώ το μέτρο δεν είναι το αν είσαι δεξιός ή αριστερός δημοσιογράφος. Το μέτρο είναι η ντροπή. Ειδικά όταν από το καλό σημάδι αυτών των τύπων έπεσε νεκρός πρόσφατα ένας συνάδελφός μας. Του οποίου, παρεμπιπτόντως, η δολοφονία παραμένει ακόμα ανεξιχνίαστη, όπως και τόσες άλλες.

www.pisoselides.gr

Η εκπομπή υπάρχει και στο MixCloud μετα τις 11 το πρωί:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News και στο facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...