27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

ΠΑΓΝΗ – Ιατρείο Πόνου: Σε λίστα για την ανακούφιση του χρόνιου πόνου με φάρμακα και βελονισμό

Ημερομηνία:

Οι ημικρανίες επιμένουν, οι εξετάσεις δεν δείχνουν κάτι συγκεκριμένο και τα φάρμακα δεν βοηθούν.

Ο πόνος στους ώμους, τον αυχένα, στην μέση, στα γόνατα, μας κάνουν να υποφέρουμε, αλλά η αγωγή που ακολουθούμε δεν προσφέρει πολλά.

Ανακούφιση από τον χρόνιο πόνο, με συνδυαστικές θεραπείες που περιλαμβάνουν από βελονισμό μέχρι αντικαταθλιπτικά, προσφέρει το Ιατρείο Πόνου που λειτουργεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και βοηθάει τους ασθενείς να βελτιώσουν σε μεγάλο βαθμό, την ποιότητα της καθημερινή τους ζωή.

Απο χρόνιο πόνο ταλαιπωρείται πάνω απο το 30% του γενικού πληθυσμού.

Σύμφωνα με τον διευθυντή ΕΣΥ αναισθησιολόγο Γιώργο Φραντζέσκο ο οποίος το διευθύνει, στο Ιατρείο, γίνονται ετησίως έως 2.500 επισκέψεις ασθενών που υποφέρουν απο χρόνιους πόνους. 

Η αναμονή για το πρώτο ραντεβού στο πλαίσιο του οποίου ο ασθενής δίνει το πλήρες ιστορικό του είναι 3-4 εβδομάδες, όμως η αναμονή για την πρώτη θεραπεία, φθάνει και τους 4 μήνες, γιατί η προσέλευση είναι μεγάλη, οι γιατροί μόνο 2 και οι μέρες λειτουργίας του τμήματος 3 την εβδομάδα.

Οι περισσότερες παραπομπές στα ιατρεία πόνου γίνονται από ορθοπεδικούς, νευρολόγους, ρευματολόγους και οι θεραπείες που ακολουθούνται περιλαμβάνουν φάρμακα, τοπικές ενέσεις και βελονισμό.

Ειδικά για τις κεφαλαλγίες χρησιμοποιείται ο βελονισμός, φαρμακευτική αγωγή και αντικαταθλιπτικά εάν χρειαστεί, γιατί σχετίζονται πολύ και με την ψυχική διάθεση.

Οι αυχεναλγίες που προκαλούν μυϊκούς πόνους σε όλο το σώμα αντιμετωπίζονται με αεροβική γυμναστική, γνωσιακή ψυχοθεραπεία, φάρμακα, αλλά και ενέσεις, εάν κριθεί απαραίτητο.

Οι γιατροί υπογραμμίζουν τον τεράστιο, ρόλο που παίζει η καλή ή η κακή ψυχολογία στον πόνο επισημαίνοντας ότι όταν είμαστε χαρούμενοι,συνήθως ξεχνάμε τον πόνο.

Όπως λένε ο πόνος είναι πιο έντονος το βράδυ, όταν επιστρέφουμε σπίτι, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τα προβλήματά μας και μένουμε μόνοι με τον εαυτό μας.

«Είμαστε ικανοποιημένοι», λένε οι ειδικοί,  εάν ο ασθενής έρχεται με κλίμακα πόνου το 8 και το 10 και μειώνουμε τον πόνο στο 3 ή το 4, καθώς το ζητούμενο είναι μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Όσοι θέλουν να κλείσουν ραντεβού στο Ιατρείο Πόνου του ΠΑΓΝΗ μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2810-392615, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 08.15 έως τις 13.45.

ekriti.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την πρωτοφανή δίωξη στον Δ. Ανθούση

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν Χανίων καταγγέλλει  στον Χανιώτικο...

Μπορεί κάποιος άνθρωπος να μας “κάψει” τον εγκέφαλο;

Ενίοτε αισθάνεσαι πως «καίγονται» εγκεφαλικά κύτταρα σε συναναστροφές. Όντως...