25.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Πούτιν: “Η Δύση παίζει ένα επικίνδυνο, αιματηρό και βρώμικο παιχνίδι” – Η Δύση υποφέρει από «μια τύφλωση ανωτερότητας». 

Ημερομηνία:

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η Δύση παίζει ένα «επικίνδυνο, αιματηρό και βρώμικο» παιχνίδι γύρω από την Ουκρανία, αλλά τόνισε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα χρειαστεί στο τέλος να μιλήσουν με τη Ρωσία.

Ο ίδιος είπε ότι η Δύση έχει τυφλωθεί από την αποικιοκρατία και προσπαθεί να τιθασσεύσει τον υπόλοιπο κόσμο.

Συνέχισε λέγοντας ότι η Ρωσία δεν θεωρεί τον εαυτό της εχθρό της Δύσης, ενώ καταφέρθηκε εναντίον των “αλαζόνων” δυτικών ηγετών που είπε ότι είναι έτοιμοι να επιβάλουν τις αξίες τους στον υπόλοιπο κόσμο.

Παράλληλα, ο Πούτιν ανέφερε πως «ζούμε στην πιο επικίνδυνη δεκαετία από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου» και υπογράμμισε πως η «περίοδος κυριαρχίας της Δύσης έχει τελειώσει».

Eίπε επίσης ότι “στον μοντέρνο κόσμο δεν υπάρχει η επιλογή να παρακολουθείς απαθής”. Για να προσθέσει ότι “αυτός που σπέρνει ανέμους θα θερίσει θύελλες” σημειώνοντας έτσι ότι η παγκόσμια κρίση επηρεάζει όλους και κάθε τομέα της ζωής..

Η ανθρωπότητα έχει βασικά τώρα δύο δρόμους που μπορεί να ακολουθήσει, δήλωσε ο Πούτιν. “Μπορεί είτε να σπάσει και να συνεχίσει να συσσωρεύει προβλήματα που τελικά θα το θάψουν, είτε να προσπαθήσει να βρει λύσεις που μπορεί να μην είναι ιδανικές, αλλά λειτουργικές σε κοινά ζητήματα.”

Ο Πούτιν είπε ότι πιστεύει στην κοινή λογική και είναι πεπεισμένος ότι αργά ή γρήγορα «τα νέα κέντρα εξουσίας στον πολυπολικό κόσμο και στη Δύση θα πρέπει να αρχίσουν να μιλούν ως ίσοι για το κοινό μας μέλλον».

Ο πρόεδρος σημείωσε ότι ενώ η διατάραξη της οικολογικής ισορροπίας απειλεί τη βιοποικιλότητα, η ποικιλομορφία της πολιτικής σκέψης, των κοινωνικών κανόνων και του πολιτισμού είναι εξίσου σημαντική με τη γενετική ποικιλότητα.

Τα δυτικά έθνη, που θέλουν να επιβάλουν τις αξίες και το όραμά τους ως παγκόσμιο, ληστεύουν τους πάντες, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού τους, σκέφτηκε ο Πούτιν. «Πρώτα απ’ όλα, αυτό εξαλείφει το δημιουργικό δυναμικό της ίδιας της Δύσης» , προειδοποίησε.

Αναφέρθηκε στη διάσημη «Ομιλία του Χάρβαρντ» του 1978 από τον αντιφρονούντα συγγραφέα και φιλόσοφο της Σοβιετικής εποχής Αλεξάντερ Σολζενίτσιν, ο οποίος είπε ότι η Δύση υπέφερε από «μια τύφλωση ανωτερότητας». 

Ο Σολζενίτσιν πίστευε ότι οι φιλελεύθερες δημοκρατίες θεωρούσαν το σύστημά τους ανώτερο και πίστευαν ότι όλα τα έθνη προσπαθούσαν να γίνουν όμοιά τους, πολεμώντας ενάντια στη βούληση «κακών ηγεμόνων», τις φυσικές δυσκολίες ή την έλλειψη εκπαίδευσης.

Ο Πούτιν περιέγραψε το φαινόμενο που ο Σολζενίτσιν ανέφερε ως «ρατσιστικό και νεοαποικιακό» σε χαρακτήρα. Έχει λάβει «άσχημες μορφές» από την περίοδο της μονοπολικής κυριαρχίας των ΗΠΑ στον απόηχο της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης, πρόσθεσε.

Προειδοποίησε ότι όποιος αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως «άψογο» θα μπει στον πειρασμό να καταστρέψει τελείως όλους τους άλλους, να τους «ακυρώσει». Ακόμη και στην κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου, ούτε το σοβιετικό μπλοκ ούτε η Δύση είχαν μια τέτοια περιφρονητική στάση απέναντι στους αντιπάλους του, είπε ο Πούτιν. 

Επιπρόσθετα δήλωσε ότι η Ρωσία δεν θα δεχθεί ποτέ οι δυτικές χώρες να της υποδείξουν τι να κάνει και σημείωσε ότι όσο περισσότερο χρόνο χρειαστεί η Δύση για να το συνειδητοποιήσει αυτό, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το τίμημα.

"google ad"

Κατηγόρησε τη Δύση ότι χρησιμοποιεί τις οικονομικές κυρώσεις και «έγχρωμες επαναστάσεις» εναντίον αντιπάλων καθώς η ίδια δεν μπορεί να ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις την ανερχόμενη οικονομική και πολιτική δύναμη της Ασίας.

Παράλληλα τόνισε ότι οι δυτικές χώρες έχουν «παραμερίσει τους κανόνες» των διεθνών υποθέσεων για να διατηρήσουν την κυριαρχία τους και να περιορίσουν τους «πολιτισμούς δεύτερης κατηγορίας», όπως τους βλέπουν.

“Οι δυτικές ελίτ δεν έχουν δικαίωμα να επιβάλλουν στους άλλο να ακολουθήσουν τον δικό τους δρόμο”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ