15.8 C
Chania
Sunday, April 14, 2024

ΠΑΓΝΗ: Οριστικά κλείνει η Παιδοψυχιατρική Κλινική της Κρήτης

Ημερομηνία:

«Η πολυαναμενόμενη διαδικτυακή σύσκεψη υπό του υφυπουργού υγειας κ Βαρτζόπουλου δεν έφερε κανένα όπως αναμένονταν αποτέλεσμα – Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία και τους φορείς του νησιού να υπερασπιστούν τη λειτουργία της μοναδικής δημόσιας Παιδοψυχιατρικής κλινικής», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης

Οριστικό «λουκέτο» φαίνεται ότι μπαίνει στην παιδοψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, παρά τις δεσμεύσεις εκ μέρους των αρμοδίων πολιτικών προϊσταμένων που είχαν δοθεί από τον Σεπτέμβριο του 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, η σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (3/4) υπό τον υφυπουργό Υγείας κ. Βαρτζόπουλου, προκειμένου να στελεχωθεί η μοναδική κλινική της Κρήτης που εξυπηρετεί περιστατικά από Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, δεν απέδωσε καρπούς.

Βέβαια, η είδηση αυτή δεν ήρθε σαν κεραυνός εν αίθρια. Είχε γνωστοποιηθεί η παραίτηση του ενός από τους δύο παιδοψυχιάτρους που είχαν απομείνει στην κλινική, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την απρόσκοπτη λειτουργία της. Και όπως όλα δείχνουν η παραίτηση του γιατρού κ. Γιώργου Σαμιωτάκη ήρθε ως η τελευταία πράξη μιας πορείας που αποτυπώνει βήμα – βήμα, έλλειψη την έλλειψη και κενό το κενό, αυτή την δραματική κατάσταση και ένα μπαλάκι ευθυνών που πάει από χέρια σε χέρια, όμως καταλήγει ως πρόβλημα για τους ασθενείς και στη συγκεκριμένη περίπτωση για μικρά παιδιά που με βάση την κατάσταση των παροχών ψυχικής υγείας στο νησί, μάλλον οδηγούνται στον ιδιωτικό τομέα.

Οι πρώτες αντιδράσεις

Έντονες είναι οι πρώτες αντιδράσεις με το άκουσμα για την παύση της λειτουργίας της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής. «Η πολυαναμενόμενη διαδικτυακή σύσκεψη υπό του υφυπουργού υγειας κ Βαρτζόπουλου δεν έφερε κανένα όπως αναμένονταν αποτέλεσμα. Η ευθύνη του υπουργείου και των τοπικών παραγόντων είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ του Υπουργείου Υγειας και των τοπικών υγειονομικών διοικήσεων δεν έχει όριο ,όταν μιλούν ότι στηρίζουν τη δημόσια υγεία στο νησί μας Με ευθύνη της κυβέρνησης ,του υπουργείου υγειας ,της ΔΥΠΕ και της διοίκησης η κλινική ΚΛΕΙΝΕΙ», τονίζει, μεταξύ άλλων, στη δήλωσή του πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης.

Ταυτόχρονα, καλεί τη Διοίκηση της 7ης  Υγειονομικής Περιφέρειας, τη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ και το Υπουργείο Υγείας να ασχοληθούν άμεσα με την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος.

«Κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι έπεσε από τα σύννεφα. Η Παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ από το Σεπτέμβριο του 2022, δηλαδή σχεδόν ένα χρόνο τώρα, είχε μείνει με 2 μόνο γιατρούς οι οποίοι κάνουν από 15 εφημερίες ο καθένας, 6 από τις οποίες δεν τις πληρώνονται ποτέ! Όλες οι λύσεις που δήθεν δίνονταν είχαν ημερομηνία λήξης έτσι φτάσαμε στο οριστικό λουκέτο.

Η Παιδοψυχιατρική κλινική και ο εφημερεύων παιδοψυχίατρος του ΠΑΓΝΗ εξυπηρετεί οικογένειες από όλους τους νομούς της Κρήτης ενώ συχνά είναι τα περιστατικά που προσέρχονται από νησιά του Αιγαίου, καθώς υπάρχει παντελής έλλειψη Παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών τόσο στις Κυκλάδες όσο και στα Δωδεκάνησα. Μένει με αυτό τον τρόπο η Κρήτη και όλο το νότιο Αιγαίο ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και προειδοποιήσεις του σωματείου μας, παρά το φιλότιμο και την προσπάθεια των εργαζομένων της κλινικής που ένα χρόνο τώρα υπερβάλλουν εαυτόν για να μείνει ανοιχτή η κλινική, χωρίς άδειες, ρεπό, χωρίς δικαίωμα να αρρωστήσουν!

Να λογοδοτήσουν άμεσα Υπουργείο, ΥΠΕ και διοίκηση ΠΑΓΝΗ:

Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία και τους φορείς του νησιού να υπερασπιστούν τη λειτουργία της μοναδικής δημόσιας Παιδοψυχιατρικής κλινικής, να παλέψουν για το δικαίωμα πρόσβασης των παιδιών σε δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίας ψυχικής υγείας!

Απαιτούμε:

  • Άμεση, πλήρη στελέχωση της κλινικής με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό
  • Άμεση προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων με κίνητρα
  • Να εξασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ

Να μας απαντήσουν άμεσα τι μέτρα θα πάρουν αφού με ευθύνη δική τους και της κυβέρνησης που τις διόρισε, κλείνει η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ του νησιού!», υπογεαμμίζει ο κ. Βρύσαλης.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ