24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Η τραγωδία της 6χρονης Χιντ στη Γάζα: Πέθανε μετά από 12 μέρες που καλούσε σε βοήθεια

Ημερομηνία:

«Φοβάμαι πολύ, ελάτε». Αυτά ήταν μερικά από τα τελευταία λόγια της 6χρονης Χιντ Ρατζάμπ στη διάρκειας μίας τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τους διασώστες, αφού το αυτοκίνητο της οικογένειάς της δέχθηκε πυρά στην πόλη της Γάζας στις 29 Ιανουαρίου.

Όπως γράφει και ο Guardian, η 6χρονη βρισκόταν παγιδευμένη στο όχημα και περικυκλωμένη από τους νεκρούς συγγενείς της, επί τρεις ώρες, ενώ παρακαλούσε για βοήθεια. Όμως, η υπηρεσία παροχής βοήθειας έχασε την επαφή με το ασθενοφόρο που εστάλη για διάσωση της 6χρονης και έτσι η ίδια και η οικογένειά της ήταν έκτοτε αγνοούμενοι.

Σήμερα η οικογένεια του κοριτσιού, όπως και η ίδια, βρέθηκαν νεκροί μέσα στο αυτοκίνητο τους στην περιοχή Tel al-Hawa.

«Η Χίντ και όλοι οι άλλοι στο αυτοκίνητο είναι μάρτυρες», είπε ο παππούς της, Μπάχα Χαμάντα, στο Γαλλικό Πρακτορείο. «[Τα μέλη της οικογένειας] μπόρεσαν να φτάσουν στην περιοχή επειδή οι ισραηλινές δυνάμεις αποσύρθηκαν νωρίς τα ξημερώματα σήμερα».

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος (PRCS) πρόσθεσε ότι εντόπισε το βομβαρδισμένο ασθενοφόρο λίγα μέτρα μακριά και ότι οι δύο νοσοκόμοι, ο Yusuf Al-Zeino και ο Ahmed Al-Madhoun, σκοτώθηκαν επίσης.

Τα πλάνα που κοινοποιήθηκαν από την PRCS έδειξαν, όπως είπε, τα σπασμένα υπολείμματα του ασθενοφόρου που χτυπήθηκε.

Ο Nebal Farsakh, εκπρόσωπος της PRCS, δήλωσε: «Είμαστε σε συνεχή πανικό και φόβο τις τελευταίες 12 ημέρες. Δεν μπορέσαμε να στείλουμε κανέναν άλλον στην περιοχή, οπότε ήμασταν αβέβαιοι για την τύχη τους. Αναρωτηθήκαμε αν ήταν νεκροί ή ζωντανοί. Σήμερα, η οικογένεια της Χιντ έφτασε στην τοποθεσία αφού ο ισραηλινός στρατός αποσύρθηκε από την περιοχή και τη βρήκαν μέσα στο αυτοκίνητο με τη νεκρή οικογένειά της δίπλα της».

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος (PCRS) κατηγόρησε το Ισράηλ ότι εσκεμμένα στοχοθέτησε το ασθενοφόρο που εστάλη για τη διάσωση της Χιντ Ρατζάμπ, αφότου εκείνη πέρασε ώρες μιλώντας στο τηλέφωνο με τους υπεύθυνους εκλιπαρώντας για βοήθεια με τον ήχο των πυρών να αντηχεί γύρω της.

«Οι δυνάμεις κατοχής στοχοθέτησαν εσκεμμένα το πλήρωμα της Ερυθράς Ημισελήνου»

«Οι δυνάμεις κατοχής στοχοθέτησαν εσκεμμένα το πλήρωμα της Ερυθράς Ημισελήνου παρά τον προηγούμενο συντονισμό προκειμένου να επιτραπεί στο ασθενοφόρο να φθάσει στο σημείο για να σώσει τη Χιντ», ανέφερε η Ερυθρά Ημισέληνος σε μια ανακοίνωση.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει προς το παρόν ανταποκριθεί στα αιτήματα του Guardian και του Reuters να σχολιάσει την ανακοίνωση της Ερυθράς Ημισελήνου.

Συγγενείς βρήκαν το πτώμα της Χιντ μαζί με εκείνα του θείου της και της θείας της και των τριών ξαδέλφων της μέσα σε ένα αυτοκίνητο κοντά σε μια διασταύρωση στο προάστιο Τελ αλ Χάουα στην Πόλη της Γάζας, μετέδωσε το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Η φρίκη που έζησε η Χιντ, η οποία αποκαλύφθηκε στα ηχητικά ντοκουμέντα της συνομιλίας που είχε το τρομοκρατημένο κορίτσι με τους διασώστες πριν από 12 ημέρες, υπογραμμίζει τις ανυπόφορες συνθήκες που βιώνουν οι άμαχοι μπροστά στην ισραηλινή επίθεση στη Γάζα.

Στις ηχογραφήσεις που έδωσε στη δημοσιότητα νωρίτερα αυτόν τον μήνα η Ερυθρά Ημισέληνος καταγράφεται το τηλεφώνημα προς τους συντονιστές της υπηρεσίας διάσωσης το οποίο έκανε στην αρχή ο έφηβος ξάδελφος της Χιντ Λαγιάν Χαμάντεχ, που λέει πως ένα ισραηλινό άρμα μάχης πλησιάζει προτού ακουστούν πυροβολισμοί και εκείνη αρχίσει να ουρλιάζει.

28.176 δολοφονημένοι Παλαιστίνιοι από τις 7 Οκτωβρίου

Τουλάχιστον 28.176 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 67.784 έχουν τραυματιστεί από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανέφερε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα σε σημερινή ανακοίνωση.

Τις τελευταίες 24 ώρες, έχουν σκοτωθεί 112 Παλαιστίνιοι και έχουν τραυματιστεί 173, σύμφωνα με το υπουργείο.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ