Πανελλαδική έρευνα: Κανέναν στόχο βιώσιμης ανάπτυξης δεν πέτυχε η Περιφέρεια Κρήτης

Date:

Μεταξύ των Περιφερειών που δεν έχουν πετύχει κανέναν στόχο συγκαταλέγεται η Περιφέρεια Κρήτης, μαζί με τις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο μεγάλης πανελλαδικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το «Δίκτυο Λύσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά και το Παρατηρητήριο Περιφερειακών Πολιτικών, με την υποστήριξη της Data Consultants.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μία πρώτη καταγραφή της προόδου επίτευξης των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης σε περιφερειακό επίπεδο.

Οι στόχοι εγκρίθηκαν το Σεπτέμβριο του 2015 στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

"Sponsored links"

Βάσει των ευρημάτων της έρευνας, η Κρήτη μαζί με τις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου θα πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο για να ξεπεράσουν σημαντικές προκλήσεις για την επίτευξη των ΣΒΑ έως το 2030, δεδομένου ότι πάνω από το 60% του ελληνικού πληθυσμού κατοικεί στις περιοχές αυτές σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

perifereies

Αναλυτικότερα και για κάθε στόχο ξεχωριστά:

ΣΒΑ 1 «Μηδενική φτώχεια»: Καμία Περιφέρεια δεν έχει επιτύχει τον στόχο, ενώ άλλες οκτώ αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις.

ΣΒΑ 4 «Ποιοτική Εκπαίδευση»: Καμία Περιφέρεια δεν έχει επιτύχει τον στόχο, ενώ άλλες δώδεκα αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις.

ΣΒΑ 8 «Αξιοπρεπής εργασία και οικονομική ανάπτυξη»: Καμία Περιφέρεια δεν έχει επιτύχει τον στόχο, ενώ άλλες οκτώ αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις.

ΣΒΑ 9 «Βιομηχανία, Καινοτομία και Υποδομές»: Καμία Περιφέρεια δεν έχει επιτύχει τον στόχο, ενώ άλλες έντεκα αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις.

ΣΒΑ 10 «Λιγότερες ανισότητες»: Καμία Περιφέρεια δεν έχει επιτύχει τον στόχο, ενώ άλλες δώδεκα αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις.

ΣΒΑ 11 «Βιώσιμες πόλεις και κοινότητες»: Καμία Περιφέρεια δεν έχει επιτύχει τον στόχο, ενώ άλλες έντεκα αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις.

"Sponsored links"

cretalive.gr

Αγώνας της Κρήτης
Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

More like this
Related