Παρέμβαση Βολουδάκη για το Φαράγγι Σαμαριάς

Κανένα σχόλιο

Συνάντηση με τη Διοίκηση του ΟΦΥΠΕΚΑ, είχε σήμερα ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανούσος Βολουδάκης.

Σε σχετική ανάρτηση αναφέρε ότι:

Παρά τις δυσκολίες από πρόσφατα καιρικά φαινόμενα, παρά τη μεταφορά της αρμοδιότητας της διαχείρισης, το Φαράγγι άνοιξε εγκαίρως φέτος! Αυτό χάρη στην εξαιρετική δουλειά που έγινε τόσο από τον ΟΦΥΠΕΚΑ όσο και από τη Διεύθυνση Δασών Χανίων που εξασφάλισε την ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς.
Συζητήσαμε με την Πρόεδρο Μαρία Παπαδοπούλου, το Διευθύνοντα Σύμβουλο Κώστα Τριάντη και το Γενικό Διευθυντή Γιάννη Μητσόπουλο την επόμενη ημέρα:
Ζήτησα ο Οργανισμός να μη μείνει μόνο στη συνηθισμένη διαχείριση, αλλά να χρησιμοποιήσει τις αυξημένες οικονομικές του δυνατότητες για να αναβαθμίσει τη συνολική εμπειρία της επίσκεψης στο Φαράγγι (με απόλυτο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον προφανώς).
Ειδικότερα και μεταξύ άλλων ζήτησα να αναλάβει ο Οργανισμός τη συνολική αναστύλωση του παλιού οικισμού της Σαμαριάς, μέσα στα αυστηρά πλαίσια της ντόπιας αρχιτεκτονικής. Να αναλάβει ακόμα την ανακαίνιση και μετατροπή σε μουσείο του παλιού ελαιουργείου που λειτουργούσε στον παλιό οικισμό. Η μοναδική εμπειρία της φύσης της Σαμαριάς θα ενισχυθεί έτσι με μια αποτύπωση και του πολιτιστικού περιβάλλοντος της περιοχής. Αυτό θα καταστήσει το Φαράγγι της Σαμαριάς ακόμα ισχυρότερο πόλο έλξης επισκεπτών, αλλά θα ενισχύσει και τη δική μας δυνατότητα να διαφυλάξουμε στοιχεία του λαϊκού μας πολιτισμού για το μέλλον.

Είχα τη διαβεβαίωση των συνομιλητών μου ότι το ζήτημα θα μελετηθεί άμεσα, και θα έχουμε το συντομότερο συγκεκριμένη απάντηση.

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live