21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Παρέμβαση Νίκου Ηγουμενίδη στην Ολομέλεια της Βουλής: Να μην καθυστερήσει άλλο η επέκταση των χωρικών υδάτων νότια και ανατολικά της Κρήτης

Ημερομηνία:

Παρέμβαση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το θέμα της Κρήτης στην Ολομέλεια της Βουλής και  στο νομοσχέδιο επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο

Στην ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η επέκταση των χωρικών υδάτων στην Κρήτη έκανε λόγο σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης τονίζοντας ότι «είναι θέμα αξιοπιστίας να μην καθυστερήσουμε άλλο. Ελπίζω το Υπουργείο, όπως προχωρήσαμε, να συνεχίσει σε τεχνικό επίπεδο και να μην περιμένει. Ελπίζω να προχωρήσει και σύντομα να υλοποιηθεί η θέση για επέκταση στα 12 μίλια», σημείωσε ο βουλευτής.

Ειδική αναφορά έκανε μάλιστα στο ζήτημα της επήρειας της Κρήτης επισημαίνοντας ότι πρέπει η ελληνική διπλωματία να παραμείνει σταθερή στις πάγιες θέσεις της χώρας, ενώ αναρωτήθηκε για την φερόμενη αλλαγή στάσης της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα:

«Η κ. Μπακογιάννη, λοιπόν, που χειρίστηκε εθνικά θέματα, με τι επήρεια τα χειρίστηκε; Με τη θέση εκατό τοις εκατό ή με τη θέση της Νέας Δημοκρατίας του 2020 που δεν αναγνωρίζει πλήρη επήρεια ούτε καν για την Κρήτη; Ούτε καν για την Κρήτη, ένα από τα πέντε μεγαλύτερα νησιά της Μεσογείου!», τόνισε  με έμφαση ο βουλευτής και μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Νίκος Ηγουμενίδης.

Παρεμβαίνοντας διαδικτυακά κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής για την επέκταση της αιγιαλίτιδας στο Ιόνιο απηύθυνε για μια ακόμη φορά την ερώτηση στον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια σχετικά με το ποσοστό επήρειας της Κρήτης και των νησιών:

«Δράττομαι της ευκαιρίας που είναι εδώ ο κύριος Υπουργός, για να ρωτήσω: Κύριε Υπουργέ των Εξωτερικών, ποιό είναι για εσάς το ορθό ποσοστό επήρειας των νησιών;», σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να διαπραγματεύεται με διαφορετική «γλώσσα» στο εξωτερικό και με άλλη στο εσωτερικό.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε στην παρέμβαση του δριμεία κριτική στο τρόπο με τον οποίο ασκείται η εξωτερική πολιτική από τη Νέα Δημοκρατία: «Δεν μπορείς να ασκείς εξωτερική πολιτική πατώντας σε δύο βάρκες. Δεν μπορείς να ασκείς εξωτερική πολιτική έχοντας την προσοχή και το βλέμμα σου στραμμένα στη διατήρηση των εσωκομματικών σου ισορροπιών», όπως είπε.

Αναφορικά με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια στο Ιόνιο, ο Νίκος Ηγουμενίδης επεσήμανε ότι αυτό εντάσσεται στον άξονα μιας διαρκούς, πολυδιάστατης, ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής της χώρας και στα πλαίσια μιας προηγηθείσας πολιτικής που κατοχυρώνει και καθιερώνει στο διεθνές πεδίο τη χώρα μας σαν δύναμη ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...