Παρέμβαση – πρωτοβουλία ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο σωματείων Ν. Χανίων ενόψει της πανελλαδικής απεργίας της Πέμπτης | Βίντεο

Κανένα σχόλιο

Σε παρέμβαση – πρωτοβουλία ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο χαρακτηρίζουν “έκτρωμα”,  προχώρησαν το απόγευμα της Τρίτης στην πλατεία Δημοτικής αγοράς τα σωματεία Επισιτισμού, Τροφίμων και Ποτών, Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νομού Χανίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας των σωματείων, αναρτήθηκε γιγαντοπανό με σύνθημα «Η ανάπτυξή τους τσακίζει τις ζωές μας! Πάρτε πίσω το νόμο έκτρωμα για τα εργασιακά!». Παράλληλα από τη μικροφωνική που είχε στηθεί στο κέντρο της πλατείας ακουγόταν το κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη γενική πανεργατική απεργία ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο, την Πέμπτη 10/6 στις 10π.μ. στην πλατεία Δημοτική Αγοράς, καθώς και τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων για απόσυρση του νομοσχεδίου, κατάργηση των αντεργατικών νόμων και των τριών μνημονίων, κατάργηση των νόμων της διευθέτησης, της ευελιξίας και του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και ανάδειξη των σύγχρονων αναγκών για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, με αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. Την ανάγκη εδώ και τώρα για 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο!

"Sponsored links"

Την ίδια στιγμή προβαλλόταν πρωτότυπο βίντεο των σωματείων, ενώ η πλατεία της Δημοτικής Αγοράς έγινε τόπος συγκέντρωσης και αφετηρίας των εργαζομένων για πλατιά εξόρμηση στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές με το κάλεσμα των σωματείων.

Συνεχίζουμε τη μάχη ακόμα πιο αποφασιστικά, με μεγαλύτερο πείσμα, αξιοποιώντας και το τελευταίο λεπτό για την οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας. Για να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά η φωνή μας: «Αυτό το έκτρωμα δεν παίρνει διορθώσεις, ούτε βελτιώσεις! Απορρίπτεται από τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα. Να μην κατατεθεί!».

Την Πέμπτη θα ακουστεί δυνατά, αποφασιστικά η φωνή των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα! Η φωνή των συνδικάτων!

Στις 10 του Ιούνη δεν θα μας βρείτε στις δουλειές μας, θα μας στην απεργιακή συγκέντρωση!

Όλες-οι την Πέμπτη 10/6, συμμετέχουμε μαζικά στην γενική πανεργατική απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10π.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς!

Σωματείο Επισιτισμού ν. Χανίων

Σωματείο Τροφίμων και Ποτών ν. Χανίων

Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Χανίων

"Sponsored links"

Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων ν. Χανίων

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Χανίων

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις