22.4 C
Chania
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου, 2026

Παραιτήθηκε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας για τη διαθεσιμότητα

Ημερομηνία:

Την απόφαση να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους στο υπουργείο Εσωτερικών έλαβαν το Δημοτικό Συμβούλιο και ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Γιώργος Κάτσινος, σε έκτακτη συνεδρίαση. Με τον τρόπο αυτό εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για το μέτρο της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο, που αφορά -μεταξύ άλλων- δημοτικούς αστυνομικούς, σχολικούς φύλακες και άλλους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Στο Δήμο Ηγουμενίτσας εργάζονται 12 δημοτικοί αστυνομικοί και 20 σχολικοί φύλακες.

Οι 15 από τους 17 παρόντες δημοτικούς συμβούλους υπέγραψαν και υπέβαλαν στον δήμαρχο, Γιώργο Κάτσινο, τις παραιτήσεις τους, ενώ ο ίδιος συνέταξε τη δική του.
Οι δύο σύμβουλοι, που δεν ακολούθησαν την απόφαση των συναδέλφων τους διατύπωσαν την άποψη ότι «το δημοτικό συμβούλιο έχει εκλεγεί για να αγωνιστεί και όχι να παραιτηθεί». Πρόκειται για τους Θόδωρο Δήμα και Βασίλη Τσιώλη.

aftodioikisi.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης: Κραυγή αγωνίας για τον ΒΟΑΚ – «Η ανοχή εξαντλήθηκε»

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης προχωρά σε δημόσια παρέμβαση για την τραγική κατάσταση στον ΒΟΑΚ, ζητώντας άμεσα μέτρα προστασίας.

Μήνυμα της ΕΛΜΕ Χανίων προς τους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά: “Οι μαθητές μεγαλώνουν σε έναν κόσμο όπου συντελείται «η 1η γενοκτονία του...

Η ΕΛΜΕ Χανίων απευθύνει μήνυμα στους μαθητές για τη σχολική χρονιά 2026-2027, με αναφορές σε προβλήματα υποδομών, εκπαιδευτικές πολιτικές και κοινούς αγώνες.

ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης: Έναρξη εργαστηρίων 2026-2027 με νέα τμήματα για όλες τις ηλικίες

Το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης ανακοινώνει τα εργαστήρια 2026-2027 με νέα τμήματα για παιδιά, ενήλικες και ΑμεΑ. Εγγραφές 21-27 Σεπτεμβρίου στο dipethekritis.gr.