Παρασκευόπουλος για την άδεια Ρωμανού: «Ο εισαγγελέας της φυλακής ξέρει καλύτερα»

Κανένα σχόλιο

Για τη διάταξη σχετικά με τις εκπαιδευτικές άδειας κρατουμένων με βραχιολάκι, όπως ο Νίκος Ρωμανός, που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών, μίλησε στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο” ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παρασκευόπουλος εξήγησε:

“Στο νομοσχέδιο που έχει αναρτηθεί για διαβούλευση υπάρχει μια ρύθμιση η οποία ορίζει ότι για να πάρει άδεια εκπαιδευτική με βραχιολάκι ένας κρατούμενος απαιτείται η γνώμη του πειθαρχικού συμβουλίου της φυλακής, το οποίο προεδρεύεται από εισαγγελέα, χωρίς να χρειάζεται και η καθοριστική γνώμη του ανακριτή της υποθέσεως”.

"Sponsored links"

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο λόγος της επιλογής αυτής είναι ο εξής:

“Ο εισαγγελέας επόπτης της φυλακής κατά τεκμήριο γνωρίζει όχι μόνο την κατηγορία ή την καταδίκη, που γνωρίζει ο ανακριτής, αλλά και την πορεία του κρατουμένου κατά την εκτέλεση, τις ανάγκες εκπαίδευσης, τις συνθήκες έκτισης κλπ. Είναι εγγύτερος γνώστης των δεδομένων και γι΄αυτό μας φαίνεται αρμοδιότερος”.

Ο κ. Παρασκευόπουλος άφησε, ωστόσο, ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στην εν λόγω διάταξη, αν υπάρξουν αντιδράσεις από δικαστές και εισαγγελείς.

Σε ανακοίνωση του αργότερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης έκανε λόγο για συντονισμένη προσπάθεια ανακάλυψης ατοπημάτων, επιμένοντας ότι θα ακούσει τις όποιες αντιδράσεις υπάρξουν, καταλήγουντας σε θέσεις που προάγουν την ασφάλεια του δικαίου.

newpost.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις