25.2 C
Chania
Monday, October 7, 2024

Παραχώρηση της κυριότητας της πισίνας του «Ξενία» στο Δήμο Χανίων

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με Κ.Υ.Α. που έρχεται προς υπογραφή

«Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα επίκειται η υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης, για την παραχώρηση στο Δήμο Χανίων της κυριότητας του χώρου της πισίνας του πρώην ξενοδοχείου «Ξενία». Την παραπάνω ενημέρωση έκανε προς τους δημοσιογράφους ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα Δευτέρα 1 Αυγούστου, στο χώρο της Δυτικής Τάφρου, με την ευκαιρία της διοργάνωσης της έκθεσης «Αγροτικός Αύγουστος 2011» επικαλούμενος σχετικές πληροφορίες από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Υπενθυμίζεται ότι σχετικό αίτημα είχε υποβληθεί από τον κ. Δήμαρχο, στον Υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο κατά την επίσκεψή του στο Δήμο Χανίων, στις 24/2/2011 και  επικαιροποιήθηκε με νέα επιστολή του κ. Σκουλάκη προς τον κ. Υπουργό, στις 25/7/2011.

“Αισιοδοξούμε ότι του χρόνου ο «Αγροτικός Αύγουστος» θα πραγματοποιηθεί σε ένα καλύτερα διαμορφωμένο χώρο. Παράλληλα με την παραχώρηση του χώρου της πισίνας στον Δήμο Χανίων, θα ξεκινήσει η μελέτη ανάπλασης και ανάδειξης της περιοχής με ενοποίηση της Δυτικής Τάφρου με την παραλία”, επεσήμανε ο κ. Δήμαρχος.

Στην ανάγκη σωστής χρήσης των χώρων, αναφέρθηκε ο προϊστάμενος της 28ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Μιχάλης Ανδριανάκης.

«Η Δυτική Τάφρος, μπαίνει στη ζωή της πόλης, φέτος πειραματικά και του χρόνου με άλλη μορφή, μετά την ανάπλασή της», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Χανίων, Νίκος Ξυνίδης, αρμόδιος για θέματα Παλιάς Πόλης, τόνισε ότι «τα έργα ανάπλασης που θα γίνουν από την Πλατεία Τάλω έως την ΑΒΕΑ, θα αλλάξουν την όψη της περιοχής και θα αναδείξουν τη μοναδικότητά της».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ