18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Παρουσία και της νοτιοαφρικάνικης μετάλλαξης του κορωνοϊού στην Κρήτη – Πόσα κρούσματα καταγράφηκαν σήμερα

Ημερομηνία:

82 είναι τα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν σήμερα στην Κρήτη. Συνολικά σε επίπεδο χώρας καταγράφηκαν  3.491 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Στο Ηράκλειο καταγράφηκαν 45 ενώ υψηλά ήταν και σήμερα τα Χανιά με 23 κρούσματα. Ακολουθεί το Ρέθυμνο με 10 και το Λασίθι με 4.

Σημειώνουμε ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωση 67 νεους θανάτους από κορωνοϊό ενώ πλέον οι διασωληνωμένοι ασθενείς φτάνουν τους 755.

Όσον αφορα τα κρούσματα τα οποία αποτελούν μεταλλάξεις του ιού, στην Κρήτη έχουν εντοπιστεί 132 κρούσματα, σύμφωνα και με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ την Πέμπτη.

Από αυτά τα περισσότερα, και πιο συγκεκριμένα τα 105 εντοπίστηκαν στο Ηράκλειο, 7 στο Λασίθι, 8 στο Ρέθυμνο και 12 στα Χανιά. Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση η συντριπτική πλειονότητα των νέων κρουσμάτων αφορούν στη βρετανική μετάλλαξη ενώ έχουν εντοπιστεί και δύο κρούσματα της νοτιοαφρικανικής σε Χανιά και Ηράκλειο αντίστοιχα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ πιο αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

“Ολοκληρώθηκε η γονιδιωματική ανάλυση σε 606 επιλεγμένα νέα δείγματα που αφορούν στην περίοδο 09 Ιανουαρίου έως 23 Μαρτίου 2021. Τα δείγματα προέρχονται από τις Περιφέρειες Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης και Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Κέρκυρας και Λέσβου.

Από τον έλεγχο των 606 δειγμάτων, αναδείχθηκαν συνολικά 478 δείγματα με στελέχη μεταλλάξεων ειδικού ενδιαφέροντος (Variants Of Concern – VOC), 67 δείγματα με στελέχη υπό διερεύνηση (Variants Under Investigation – VUI) και ένα δείγμα ήταν θετικό για Variant with deletion in S Gene. Από τα 478 δείγματα με στελέχη VOC, τα 475 βρέθηκαν με τη μετάλλαξη Β.1.1.7/UK lineage (Variant VOC_202012) και τρία δείγματα με τη μετάλλαξη Lineage B.1.351/South Africa (Variant 501.V2), ενώ και τα 67 δείγματα με στελέχη VUI αφορούσαν το στέλεχος B.1.1.318 (Variant_E484K).

Συνολικά έχουν ταυτοποιηθεί 3.373 θετικά για την παρουσία μετάλλαξης Β.1.1.7/UK lineage (Variant VOC_202012) και 59 θετικά για την παρουσία μετάλλαξης B.1.351/South Africa (Variant 501.V2) από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2 έως σήμερα. Από τα 59 θετικά στελέχη για την παρουσία μετάλλαξης Lineage B.1.351/South Africa (Variant 501.V2) τα 57 είναι εγχώρια, εκ των οποίων 47 προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, 2 από την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, 5 από την Περιφέρεια Αττικής, 1 από την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, 1 από την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και 1 από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Μεταλλάξεις

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...