ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου για επίσκεψη Πλεύρη: Προσπαθεί να ωραιοποιήσει την πραγματικά δύσκολη κατάσταση που βρίσκονται οι δομές της Δημόσιας Υγείας στο νησί

Κανένα σχόλιο

Με ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται στην επισκεψη του Υπουργού Υγείας στην Κρήτη:

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προσπαθεί να ωραιοποιήσει την πραγματικά δύσκολη κατάσταση που βρίσκονται οι δομές της Δημόσιας Υγείας στο νησί μας. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι με την επικοινωνιακή πολιτική και με τη δημιουργική λογιστική δεν αντιμετωπίζονται τα σοβαρά προβλήματα.

Υποχρηματοδότηση, τα μεγάλα οικονομικά ελλείμματα, η υποστελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας συνθέτουν τη ζοφερή πραγματικότητα.

"Sponsored links"

Η κυβερνητική πολιτική της ΝΔ είναι συνυφασμένη με την υπονόμευση των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας, τη συρρίκνωση του Κράτους Πρόνοιας. Η κυβέρνηση έχει διαμορφώσει μια αντίληψη απελευθέρωσης της αγοράς Υγείας υπονομεύοντας το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του συστήματος και ανατρέπει την αρχή της καθολικής κάλυψης στις υπηρεσίες Υγείας.

Το ΕΣΥ είναι δημιουργία του ΠΑΣΟΚ (δεκαετία του ’80) και η διαχρονική πολιτική πρόταση μας είναι προς την κατεύθυνση της συνεχούς αναβάθμισης ενός δημόσιου εθνικού συστήματος Υγείας που να ανταποκρίνεται πλήρως στις σύγχρονες ανάγκες για Υγεία σε όλους.

Η ανάπτυξη του ΕΣΥ και η εγγύηση για δωρεάν, αποτελεσματική, ποιοτική, ισότιμη και καθολική κάλυψη αποτελεί θεμελιώδη κοινωνική κατάκτηση.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live