20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

ΠΑΣΟΚ: Ψηλά στην ατζέντα το θέμα των υποκλοπών – Γιατί βλέπει Σακελλαροπούλου ο Ανδρουλάκης

Ημερομηνία:

Την στρατηγική τους μετά και τις αποκαλύψεις που έκανε ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Χρήστος Ράμμος στην Εξεταστική της Βουλής, χαράζουν στο ΠΑΣΟΚ.

Μία από τις πρώτες κινήσεις του Νίκου Άνδρουλάκη είναι να δει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας σήμερα το μεσημέρι (13.00). Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θέλει να ενημερώσει την Κατερίνα Σακελλαρόπουλου για την υπόθεση της παρακολούθησης του.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θεωρεί ότι όπως έκανε από την πρώτη στιγμή και κινήθηκε θεσμικά έτσι πρέπει να κάνει και στη συνέχεια. Δηλαδή, να στείλει το μήνυμα ότι τόσο ο ίδιος όσο και το ΠΑΣΟΚ αναζητούν θεσμικές απαντήσεις στην υπόθεση των υποκλοπών καθώς είναι ζήτημα θεσμών και Δημοκρατίας. 

Κλιμακώνουν την επίθεση στον Μητσοτάκη 

Συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη θεωρούν ιδιαίτερα αποκαλυπτικά τα όσα είπε χθες στη Βουλή ο Χρήστος Ράμμος.

Σύμφωνα με την Χαριλάου Τρικούπη, ο πρόεδρος της ΑΑΔΕ είπε ότι ο φάκελος του Νίκου Ανδρουλάκη καταστράφηκε την ημέρα που οι δικηγόροι του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ μεταβίβασαν την μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει στον Άρειο Πάγο για το θέμα του Predator στα γραφεία της ΑΑΔΕ στο Μαρούσι.

«Ο κ. Ράμμος αποκάλυψε ότι το αρχείο της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη καταστράφηκε με εντολή του Διοικητή της ΕΥΠ , Παναγιώτη Κοντολέοντα, την ίδια μέρα (σημ. 29 Ιουλίου) που οι δικηγόροι του Προέδρου του Κινήματος διαβίβασαν την καταγγελία του για το Predator στην ανεξάρτητη αρχή», αναφέρει στην ανακοίνωση του το κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο ΠΑΣΟΚ θα κλιμακώσουν την επίθεση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα επικαλεστούν μάλιστα και τις δηλώσεις του νυν διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη στην Εξεταστική της Βουλής.

Ο κ. Δεμίρης φέρεται να είπε πως ο Πρωθυπουργός – ως πολιτικός προϊστάμενος – μπορεί να αποφασίσει την άρση του απορρήτου.

Μάλιστα, στην Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι η κατάθεση του Χρήστου Ράμμου έδωσε τέλος σε κάθε γραμμή άμυνας της κυβέρνησης για την υπόθεση. Στο πλαίσιο αυτό δείχνουν έναν και μόνο υπαίτιο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Μόλις αντιλήφθηκαν δηλαδή ότι το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται, έσπευσαν να εξαφανίσουν τα στοιχεία. 

Ο κ. Κοντολέων αφού έδωσε εντολή να καταστραφούν τα πειστήρια, προσήλθε στις 29 Ιουλίου ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας μαζί με τους Υπουργούς Γεραπετρίτη και Πιερρακάκη λέγοντας ψέματα και παραπλανώντας τη Βουλή.

Καταρρέει άλλος ένας κυβερνητικός μύθος ότι τάχα σβήνονται αυτόματα τα αρχεία, αν δεν προκύψουν στοιχεία. Ότι τάχα η καταστροφή του αρχείου συνδέεται με την παραλαβή νέου μηχανήματος στην ΕΥΠ, όπως κατέθεσε ο κ. Κοντολέων προ ημερών στην εξεταστική επιτροπή», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

«Δεν θέλω ενημέρωση στ’ αυτί»

"google ad"

 Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα πει στην Κατερίνα Σακελλαρόπουλου ότι δεν σκοπεύει να ενημερωθεί «στο αυτί». Μάλιστα για να ενισχύσει την στάση του θα χρησιμοποιήσει εκ νέου τον νυν διοικητή της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Δεμίρης φέρεται να είπε στην Εξεταστική της Βουλής ότι δεν υπάρχει κανένα νομικό πλαίσιο  προσωπικής ενημέρωσης από την ΕΥΠ. Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι κάθε μέρα που περνά, η κυβέρνηση εκθέτει διεθνώς τη χώρα.

Αναζητούν και ποινικές ευθύνες 

Σε κάθε περίπτωση στο ΠΑΣΟΚ εκτός από τις πολιτικές ευθύνες οι οποίες «βαραίνουν εξολοκλήρου τον Κυριάκο Μητσοτάκη» θα αναζητήσουν και ποινικές ευθύνες.

Μάλιστα, δεν αφήνουν την υπόθεση του Predator να χαθεί ή πόσο μάλλον να υποβαθμιστεί.

Στην Χαριλάου Τρικούπη περιμένουν απαντήσεις για το κατά πόσο γνώριζε η όχι το Μέγαρο Μαξίμου για την ύπαρξη του κακόβουλου λογισμικού Predator. Να σημειωθεί ότι το ΠΑΣΟΚ περιμένει δημόσιες απαντήσεις για να μάθει και ο λαός γιατί παρακολουθείτο ο Νίκος Ανδρουλάκης.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...