20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

ΠΑΣΟΚ: 4 νέες προτάσεις της Φώφης για την ανακούφιση των ανέργων

Ημερομηνία:

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο της συνάντησής της με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το θέμα της ανεργίας και παρουσίασε τέσσερις συγκεκριμένες προτάσεις για την ανακούφιση των ανέργων.

Αναλυτικά η δήλωση της Γεννηματά:

“Με ευθύνη της κυβέρνησης λιμνάζουν επί μήνες προγράμματα 800 εκατομμυρίων ευρώ που μπορούν να δημιουργήσουν 140.000 θέσεις εργασίας.

Είναι ντροπή.

Καταθέτω σήμερα τέσσερις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, τέσσερα άμεσα μέτρα ανακούφισης.

Οι άνεργοι δεν μπορούν να περιμένουν. Τα μέτρα αφορούν νέους ανέργους εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους και είναι μεγάλης ηλικίας.

Αφορούν εργαζόμενους που βλέπουν τον εφιάλτη της ανεργίας μετά την αποτυχία του κ. Τσίπρα και την άσχημη κατάσταση στην οικονομία.

Στη συνάντηση μου με το προεδρείο της ΓΣΕΕ ανέφερα ότι έχουμε ανάγκη από ένα νέο συνδικαλισμό. Έχουμε ανάγκη από νέο πολιτικό λόγο. Λόγο αληθινό.

Άλλες συμπεριφορές. Με ήθος. Να εργαστούμε όλοι μαζί, χωρίς πισωγυρίσματα.

Να δημιουργήσουμε νέο πλούτο, καινούργιες θέσεις εργασίας, να ξεπεράσουμε την κρίση.

Με συλλογικές συμβάσεις που και θα υπάρχουν και θα εφαρμόζονται, κανονικούς μισθούς, κανονική ζωή, με ανθρωπιά. Θέλει δουλειά, όμως μπορούμε.

Μόνο μαζί μπορούμε.

*Επισυνάπτονται οι τέσσερις προτάσεις για την ανακούφιση των ανέργων

Πρόταση 1η

"google ad"

Με ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ, λιμνάζουν επί 8 μήνες εγκεκριμένα προγράμματα 800 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, με εμπροσθοβαρείς δράσεις.

Απ’ αυτά μόλις πρόσφατα φάνηκε να προχωρεί ένα πολύ μικρό μέρος για την Κοινωνική εργασία.

Ζητώ να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ η εφαρμογή των συγκεκριμένων δράσεων, που θα συμβάλλει στην απασχόληση 140.000 ανέργων.

Να προχωρήσει με την σύμπραξη των Κοινωνικών εταίρων (για συμβουλευτικές υπηρεσίες), ώστε να πετύχουμε την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Πρόταση 2η

Να υλοποιηθούν άμεσα τα προγράμματα απόκτησης εργασίας εμπειρίας για νέους ανέργους. Στόχος η ένταξη 80.000 νέων ανέργων.

Πρόταση 3η

Να υλοποιηθούν τα προγράμματα που αφορούν την επανένταξη ανέργων που απολύθηκαν από επιχειρήσεις (με αιχμή αυτούς που είναι άνω των 45 ετών) με επανεκπαίδευση, διευκόλυνση αλλαγής κλάδου και αντικειμένου εργασίας και επιδότηση πρόσληψης στον ιδιωτικό τομέα.

Στόχος η ένταξη 80.000 ακόμα ανέργων.

Πρόταση 4η

Να δοθούν κίνητρα σε επιχειρήσεις που αποδεδειγμένα υπέστησαν μειώσεις του κύκλου εργασίας τους από την κρίση (και τα capital controls), αλλά διατηρούν τις θέσεις εργασίας.

Τα κίνητρα μπορούν να περιλαμβάνουν φορολογικές απαλλαγές ή επιδοτήσεις των ασφαλιστικών εργοδοτικών εισφορών στην Κοινωνική Ασφάλιση”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...