16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Περιστερώνας στο ορθοπεδικό χειρουργείο του νοσοκομείου Χανίων – Σοβαροί κίνδυνοι για τους ασθενείς | Φωτός

Ημερομηνία:

Δυστυχώς η αναφορά για τα περιστέρια στην Ουρολογική Κλινική του νοσοκομείου Χανίων δεν ήταν μεμονωμένη. Σήμερα παρουσιάζουμε φωτογραφίες από τον χώρο του επισκεπτών έξω ακριβώς από το ορθοπεδικό χειρουργείο του νοσοκομείου Χανίων.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε περιστέρια εντος του χώρου, ακαθαρσίες στο πάτωμα, ακόμη και στα τραπέζια και το χειρότερο, περιστερώνα μέσα στο νοσοκομείο σε κούφωμα το οποίο χάσκει ανοικτό.

Αυτά όλα μπορούν να μοιάζουν κάπως κωμικά όμως είναι και ιδιαιτέρως επικίνδυνα αφού τα περιστέρια είναι φορείς σοβαρών ασθενειών.

Περιστέρι το οποίο επισκέπτες του νοσοκομείου εξώθησαν προς το παραθυρο στο χώρο των επισκεπτών έξω από το ορθοπεδικό χειρουργείο
Χώρος εντός του νοσοκομείου στο χώρο των επισκεπτών επί του Ορθοπεδικού Χειρουργείου όπου περιστέρια έχουν φτιάξει περιστερώνα

Το σημείο όπου καταγράφεται παρουσία περιστεριών. Το ορθογραφικό λάθος στην πινακίδα είναι το πιο ασήμαντο κακό
Ακαθαρσίες περιστεριών στο πάτωμα εντός του νοσοκομείου. Οι κινδυνοι από τις ακαθαρσίες είναι υψηλος ειδικα για ασθενείς υπό ανοσοκαταστολή
Ακαθαρσιες πάνω σε τραπέζι στο χώρο των επισκεπτών έξω από το Ορθοπεδικό Χειρουργείο

Οι ακαθαρσίες των περιστεριών έχουν διαβρωτική, όξινη δράση. Πέρα από αυτό όμως, η παρουσία των περιστεριών στο χώρο μπορεί να προκαλέσει πολλές ασθένειες, όπως η σαλμονέλλωση, η κρυπτοκοκκίαση, η ιστοπλάσμωση, η ψιττάκωση, η εγκεφαλίτιδα, η πνευμονίτιδα, η χλαμυδίωση, και πολλά άλλα νοσήματα.

Τα περιστέρια μεταφέρουν επάνω τους παράσιτα, όπως τσιμπούρια, ψείρες (ορνιθόψειρες), ή ψύλλους και συχνά κάθονται στον εξαερισμό και το κλιματισμό. Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε μόλυνση (ή οποιοδήποτε παράσιτο) είναι πολύ ευκολότερο να μεταδοθεί.

Χαρακτηριστικό είναι ότι και το NHS δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις πιθανές μολύνσεις από παρουσία περιστεριων. Όπως αναφέρεται σε σχετικό κειμενο “ο κρυπτόκοκκος είναι παρών στις ακαθαρσίες τους. Όταν στεγνώνει και μετατρέπεται σε σκονη μπορει να μεταφερθει και να οδηγήσει σε συστημική μολυνση εφόσον αναπνευσθει, αποτελώντας σοβαρό πρόβλημα ειδικά για ασθενεις σε ανασοκαταστολή. Μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρο.

Όσο εκ τούτου ο έλεγχος των περιστεριών στους χώρους των νοσοκομείων είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα.

Προς τούτου, σε νοσοκομεία συνήθως γίνονται εργασίες με τοποθέτηση διχτυών για να εμποδίζουν την είσοδο περιστεριών ειδικά σε κλινικές με ασθενείς που διατρέχουν υψηλότερο κινδυνο.

Οι ακαθαρσίες στις οροφές, στα πρεβάζια, κοντά σε μονάδες εξαερισμού μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρούς κινδύνους.

Σημειώνουμε ότι, όπως αναφέρουν οι Times, πρόσφατα, τον Φεβρουάριο του 2022 στην Αγγλία γονείς μήνυσαν το NHS λόγω του θανάτου του γιου τους από μολυνση λόγω ακαθαρσιών από περιστέρια.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην Κρήτη ξανά τα “Red Arrows” της RAF

Tο ακροβατικό Αεροπορικό Σμήνος της RAF “Red Arrows” με πτήση...

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Κρητικής Μουσικής “Ο Χάρχαλης”

Γενική Συνέλευση των Μελών του Συλλόγου Μουσικής "Ο Χάρχαλης...

Χανιά: Στους δρόμους οι Χανιώτες τη Δευτέρα για την έλευση δύο αεροπλανοφόρων

Κάλεσμα σε πικετοφορία, στις 20.00 το βράδυ της Δευτέρας 29...