21.8 C
Chania
Wednesday, October 9, 2024

Πετρέλαιο Θέρμανσης – Προτάσεις ΣΕΕΠΕ

Ημερομηνία:

Ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών θα ήθελε να αποσαφηνίσει για άλλη μια φορά, τη θέση του υπέρ της εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης των Πετρελαίων Κίνησης και Θέρμανσης. Όπως και τελικά αποδείχτηκε, το μέτρο αυτό ήταν ίσως από τα πιο δραστικά που έχει λάβει έως τώρα η Πολιτεία.

Η κοινωνική ένδεια όμως, οι εξαντλημένες αντοχές εκατοντάδων ελληνικών οικογενειών, το οικονομικό τέλμα στο οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ελληνική οικονομία, αλλά και το μεγάλο περιβαλλοντικό πρόβλημα που έχει προκύψει, μας αναγκάζουν να επαναπροσδιορίσουμε τις θέσεις μας και να προτείνουμε:

  • Την επανεξέταση των προϋποθέσεων χορήγησης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης και την αναπροσαρμογή του υπολογισμού της επιδοτούμενης ποσότητας στις πραγματικές καταναλώσεις.
  • Την επιτάχυνση της απόδοσης του επιδόματος του Πετρελαίου Θέρμανσης προς τους δικαιούχους.
  • Την αποτελεσματικότερη ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού αφού, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, η απορρόφηση του συγκεκριμένου κονδυλίου υπολείπεται κατά πολύ του προϋπολογισθέντος και τέλος,
  • Την επαναδιαπραγμάτευση της Ελληνικής Πολιτείας με την Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο την προσωρινή και κατ΄ εξαίρεση για τη χώρα μας, μείωση του ΕΦΚ των Πετρελαίων Θέρμανσης και Κίνησης σε επίπεδο χαμηλότερο του σημερινού κατώτατου ορίου.

Ο Σύνδεσμος παραμένει στη διάθεση της Πολιτείας όποτε η συνδρομή του κριθεί χρήσιμη.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ