16.8 C
Chania
Wednesday, November 29, 2023

Πιάνουν δουλειά οι ιδιώτες αναισθησιολόγοι στο Βενιζέλειο

Ημερομηνία:

Με την ελπίδα ότι σύντομα το Βενιζέλειο Νοσοκομείο θα βρει πάλι τον δρόμο του και θα επιστρέψει στην κανονικότητα, ξεκινά σήμερα 1η Νοεμβρίου η λειτουργία των τεσσάρων χειρουργικών τραπεζιών, με τη συνδρομή και ιδιωτών αναισθησιολόγων, όπως είχε δεσμευτεί ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοίδης κατά την έκτακτη κάθοδο του στο Ηράκλειο, δύο ημέρες πριν το μεγάλο συλλαλητήριο.

Είναι μια αρχή που δίνει ηθική και τονωτική ώθηση στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όμως εκκρεμούν πολλά και σημαντικά, ώστε όλο αυτό να μην είναι πρόσκαιρο και εμβαλωματικό.

Όπως έγραψε χθες το Cretalive,  δεκαπέντε είναι οι αναισθησιολόγοι του ιδιωτικού τομέα που δέχτηκαν να “συνδράμουν” στην προσπάθεια εξομάλυνσης της κατάστασης στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου σε ότι έχει να κάνει με τα χειρουργεία.

Με βάση τις δεσμεύσεις του Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Ηράκλειο, από 1η Νοεμβρίου και για ένα τρίμηνο, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο θα λειτουργούν ημερησίως τέσσερα χειρουργικά τραπέζια, με την συνδρομή αναισθησιολόγων του ιδιωτικού τομέα. 

Για να καλυφθεί ο στόχος των 2+2 χειρουργικών τραπεζιών, καταρτίστηκε η λίστα με τους ιδιώτες αναισθησιολόγους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, προκειμένου ανάλογα με την διαθεσιμότητά τους, να προγραμματίζονται σε μηνιαία βάση και οι επεμβάσεις στο Βενιζέλειο.

Όπως έχει γράψει το Cretalive, σε εξώδικο που είχε επιδοθεί στην ΔΥΠΕ Κρήτης, και το οποίο συνυπογράφουν πέντε αναισθησιολόγοι του Βενιζελείου επισημαίνεται ότι για να λειτουργήσει το αναισθησιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου, με τις επιμέρους δραστηριότητες, δηλαδή πέντε χειρουργικές αίθουσες, ανάνηψη, ιατρείο προαναισθητικής εκτίμησης, ιατρείο πόνου, αναισθησία και καταστολές εκτός χειρουργείου, εξωτερικές κλήσεις για έκτακτα περιστατικά κλπ., και χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η δυνατότητα επιστημονικού έργου ή η ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων, απαιτούνται 13 αναισθησιολόγοι.

Σήμερα, στο Αναισθησιολογικό τμήμα εργάζονται μόλις πέντε ειδικευμένοι ιατροί αναισθησιολόγοι, ένας εκ των οποίων πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί στο τέλος του χρόνου.

Σημειώνεται ότι εντός του τριμήνου προβλέπεται, βάσει των δεσμεύσεων Χρυσοχοΐδη, να προσληφθούν γιατροί στο νοσοκομείο προκειμένου να εξομαλυνθεί η λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Μάλιστα, χθες, κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ηρακλείου επισκέφθηκε Βενιζέλειο και ΠΑΓΝΗ, συνομίλησε με διοικητή και εργαζόμενους, είδε από κοντά τα προβλήματα που υπάρχουν και ζήτησε άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν οι βουλευτές Ελένη Βατσινά και Φραγκίσκος Παρασύρης, το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Άρια Κορνιλάκη, τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, Σταύρος Τζεδάκης και Κώστας Φασουλάκης και Σάντυ Χαλκιαδάκη.

Φωτογραφία από Thomas G. από το Pixabay

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ