Πιάστηκε λαγοκέφαλος-τέρας στην Κρήτη – Συναγερμός στους επιστήμονες

Κανένα σχόλιο

Ένα τεράστιο λαγοκέφαλο ψάρεψε ανοιχτά της Ιεράπετρας  φίλος του προέδρου των Λιμενικών Ανατολικής Κρήτης Γιώργου Σφακιανάκη.

Όπως βλέπεται και στη φωτογραφία που ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο λαγοκέφαλος είναι αρκετά μεγάλος ενώ ψαρεύτηκε από άτομο της παρέα του, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ανοιχτά της Ιεράπετρας.

"Sponsored links"

Σημειώνεται ότι η κατανάλωση ενός λαγοκέφαλου μπορεί να επιφέρει αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση και ακόμη και θάνατο.

Ωστόσο, η συνεχής αύξηση του πληθυσμού του τοξικού αυτού ψαριού στις ελληνικές θάλασσες έχει προκαλέσει πονοκέφαλο σε επιστήμονες και φορείς.

«Τα εισβολικά ψάρια ήρθαν για να μείνουν και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτά. Δεν χαϊδεύουμε και δεν πιάνουμε ποτέ ένα ψάρι. Τον λαγοκέφαλο δεν τον τρώμε ποτέ. Το βασικό είναι να μάθουμε τα είδη και ποια είναι βρώσιμα», δηλώνει στο enikos.gr η Διευθύντρια Ερευνών του Ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος», Αναστασία Μήλιου.

Εκτός όμως του λαγοκέφαλου, βορειότερα θα συναντήσουμε και το λεοντόψαρο, είδος ψαριού το οποίο ανήκει στην ίδια οικογένεια με τη σκορπίνα και τη δράκαινα. Σύμφωνα με την κ. Μήλιου «το λεοντόψαρο είναι βρώσιμο, πολύ εύγευστο ψάρι, αρκεί να ξέρουμε πως πρέπει να το πιάσουμε».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live