15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Πικετοφορία έξω από το Δημαρχείο Χανίων ενάντια στην παρουσία των αρχών του νομού σε εκδήλωση στο αεροπλανοφόρο

Ημερομηνία:

Με αφορμή τα χθεσινά περιστατικά εξαθλίωσης που αποτυπώθηκαν στα Χανιά με αμερικάνους ναύτες του αεροπλανοφόρου George H.W. Bush διοργανώθηκε μέσα σε διάστημα λίγων ωρών και δημοσιοποιήθηκε κάλεσμα για συγκέντρωση και πικετοφορία έξω από το Δημαρχείο Χανίων, ως ένδειξη διαμαρτυρίας αλλά και για την υπενθύμιση ότι οι αρχές του νομού παρά των όσων συμβαίνουν έχουν κληθεί να παραστούν σε εκδήλωση στο αεροπλανοφόρο.

Οι συγκεντρωμένοι δεν ήταν πολλοί, όμως φώναξαν συνθήματα ζητώντας η Σούδα να είναι “λιμάνι των λαών”.

Σε δηλώσεις προς την εφημερίδα μας προχώρησε ο Μανώλης Παπαδομανωλάκης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και την Ειρήνη, μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων:

  “Έχουμε συγκεντρωθεί σήμερα εδώ για να διαδηλώσουμε για την άφιξη του αμερικάνικου αεροπλανοφόρου που γίνεται σε μία στιγμή που η χώρα μας θρηνεί την απώλεια δεκάδων ανθρώπων από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών. Σε αυτές τις συνθήκες ήρθαν στα Χανιά οι Αμερικάνοι για να διασκεδάσουν.

Τη διασκέδασή τους την είδαμε ήδη από χθες. Μεθυσμένοι ναύτες να τριγυρνάνε στα στενά του λιμανιού, μεθυσμένοι ναύτες να μπαίνουν μέσα στο Εθνικό Στάδιο και να παρενοχλούνε τους Χανιώτες.

Την είχαμε δει και προηγουμένως. Την είχαμε δει πριν λίγους μήνες όταν μεθυσμένοι ναύτες μπαίνανε μέσα στα δωμάτια των ξενοδοχείων και παρενοχλούσαν 12χρονα και 15χρονα κορίτσια. Πράξεις όμως που για αυτές η Δικαιοσύνη έκρινε ότι έχουν ετεροδικία. Δηλαδή, δε μπορεί να τους αγγίξει κανείς.

Ήρθαμε λοιπόν εδώ για να εφιστήσουμε την προσοχή των Χανιωτών, ότι ότι και αν κάνουν θα είναι ατιμώρητοι από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Για αυτό ακριβώς το λόγο πρέπει πιο δυνατά να φωνάξουν, να διαδηλώσουν, ότι είναι ανεπιθύμητοι οι Αμερικάνοι.

Ήρθαν εδώ για να μας κάνουν ξενάγηση τάχα στο αεροπλανοφόρο τους. Εμείς όμως θεωρούμε ανεπίτρεπτο να βρίσκονται σε αυτό τον τόπο που δεν έχει πατήσει φτέρνα κατακτητή. Ο Χανιώτικος λαός θέλει τη Σούδα λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των Αμερικανών.”

Σχετικά με τις αποκαλύψεις για την “αιώνια μόλυνση” από ομάδα δημοσιογράφων από καταξιωμένα διεθνή μέσα ενημέρωσης, μόλυνση που παρουσιάζεται και στις βάσεις στα Χανιά, και σε ερώτηση αν οι αρχές θα πρέπει να θέσουν το θέμα στους διοικητές των βάσεων, ο κ. Παπαδομανωλάκης είπε:

Η πληροφόρηση που υπάρχει για τις δραστηριότητες των Αμερικάνων στο Μαράθι και στην ευρύτερη περιοχή είναι προφανώς ελεγχόμενη και δίνεται με το σταγονόμετρο. Όμως κανείς δε μπορεί να παραγνωρίσει και είναι γνωστό βέβαια αυτό ότι γίνονται φαραωνικά έργα στο Μαράθι προκειμένου να αποθηκεύονται όπλα που μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές.

"google ad"

Ναυλώνουν στο Μαράθι πυρηνικά υποβρύχια, αεροπλανοφόρα που φέρουν πυρηνικό εξοπλισμό και ο κίνδυνος για ένα ατύχημα είναι μπροστά μας.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ενταθεί και ο αγώνας μας αυτός.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ