28.8 C
Chania
Δευτέρα, 15 Ιουνίου, 2026

“Πλήγμα για την κοινωνία, την οικογένεια και την Παιδεία”: Ο Κρητικός εμπνευστής του ολοήμερου σχολείου απαντά στον Νίκο Φίλη

Ημερομηνία:

Πλήγμα για την κοινωνία, την οικογένεια και την Παιδεία θα αποτελέσει η κατάργηση του Ολοήμερου Σχολείου, δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη ο ομότιμος καθηγητής και πρώην αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιάννης Πυργιωτάκης, ο εμπνευστής του Ολοήμερου Σχολείου στη χώρα μας.

Με αφορμή άρθρο του στην εφημερίδα «Πατρίς» με τίτλο «Υπουργέ, μη μας σκοτώνεις το όνειρο», ο κ. Πυργιωτάκης μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη, για το όραμά του που πήρε σάρκα και οστά από τον τότε Υπουργό Παιδείας Γεράσιμο Αρσένη, και υλοποιήθηκε για πρώτη φορά τη σχολική χρονιά 1997 – 1998, περνώντας από τις καλένδες της γραφειοκρατίας και του τρόπου που λειτουργούν τα πράγματα στην Ελλάδα. Μετά από 20 χρόνια και αφού το Ολοήμερο αγκαλιάστηκε από την ελληνική κοινωνία και απάντησε στις αγωνίες μαθητών και γονέων, κινδυνεύει με κατάργηση, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πυργιωτάκης, το Ολοήμερο είναι το σχολείο και μαζί το φροντιστήριο του λαού, απευθύνοντας έκκληση στον Νίκο Φίλη να το ξανασκεφτεί.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο πρώην αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, έδωσε τα “φώτα” του και στην Κύπρο, όπου το Ολοήμερο λειτουργεί υποδειγματικά…

Ακούστε τη συνέντευξη του Γιάννη Πυργιωτάκη στο Ράδιο Κρήτη:

ekriti.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εσπερίδα του Πειραματικού Γενικού Λυκείου Χανίων στις 18 Ιουνίου

Εσπερίδα Διάχυσης του Πειραματικού Γενικού Λυκείου Χανίων στις 18 Ιουνίου 2026 στο Πνευματικό Κέντρο. Ενημέρωση για τους στόχους και τις δράσεις της σχολικής μονάδας.

1η Γιορτή Παγωτού στα Χανιά: Γλυκιά γιορτή για μικρούς και μεγάλους στον Δημοτικό Κήπο

Η 1η Γιορτή Παγωτού πραγματοποιείται στις 17 Ιουνίου 2026 στον Δημοτικό Κήπο Χανίων. Διοργανώνεται από το Σωματείο Ζαχαροπλαστών με τη στήριξη του Δήμου Χανίων και της Περιφέρειας Κρήτης.

«Μικροί σεισμολόγοι» στην Κρήτη: Πιλοτικό δίκτυο σχολικών σεισμογράφων σε οκτώ σχολεία του νησιού

Η Περιφέρεια Κρήτης και το ΕΛΜΕΠΑ παρουσίασαν το Πιλοτικό Δίκτυο Σχολικών Σεισμογράφων σε 8 σχολεία. Μαθητές γίνονται «μικροί σεισμολόγοι» με πραγματικά επιστημονικά δεδομένα.

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και ξεκινά το έργο της ολοκληρωμένης καταπολέμησης των κουνουπιών

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε τη σύμβαση για το έργο καταπολέμησης κουνουπιών 2026-2028, προϋπολογισμού 1,9 εκατ. ευρώ, με drones και σύγχρονη τεχνολογία.