Πλειστηριασμοί: Ο Άρειος Πάγος «άνοιξε την όρεξη» στα funds – Αποσύρουν συμβιβαστικές προτάσεις, βγάζουν σπίτια στο σφυρί

Κανένα σχόλιο

Η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά με τους πλειστηριασμούς φαίνεται ότι έδωσε το έναυσμα στα funds να επισπεύσουν τις διαδικασίες ώστε να βγουν στο σφυρί τα σπίτια χιλιάδων δανειοληπτών.

Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ), Αλέξης Αλεξόπουλος, μιλώντας στο Kontra, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, τα funds άρχισαν να αποσύρουν τις ρυθμίσεις που είχαν προτείνει σε δανειολήπτες στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Έτσι αποχωρούν από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης, καθώς, πλέον, μπορούν να βγάλουν στο σφυρί τα σπίτια των δανειοληπτών.

"Sponsored links"

Υπενθυμίζεται ότι το ανώτατο δικαστήριο αποφάνθηκε πως οι διαχειριστές των funds που εδρεύουν στην Ελλάδα μπορούν να ενεργούν δικαστικές πράξεις (να γίνονται διάδικοι), να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς με τη δική τους επωνυμία και όχι ως πληρεξούσιοι των funds.

Υπολογίζεται ότι αυτήν την στιγμή τα προβληματικά δάνεια, συνολικής αξίας άνω των 40 δισ. ευρώ, αφορούν 700.000 ιδιοκτησίες.

Μπορεί ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, να προανήγγειλε νέες παρεμβάσεις στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ώστε να γίνει πιο χρηστικός για τους δανειολήπτες, ωστόσο φαίνεται ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου για τους πλειστηριασμούς έχει ήδη αρχίσει να προκαλεί… παρενέργειες.

Μένει να φανεί πώς θα προλάβει το… κακό η κυβέρνηση, καθώς βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο και το ενδεχόμενο πλειστηριασμών κάθε άλλο παρά ενισχύει την προσπάθειά της για αυτοδυναμία και νέα τετραετία.

topontiki.gr

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live