Ποια πόλη της Κρήτης είναι ανάμεσα στους κορυφαίους “πράσινους” προορισμούς του κόσμου;

Κανένα σχόλιο

Στην παγκόσμια κατάταξη με τους 100 κορυφαίους «πράσινους» προορισμούς διακοπών σε όλο τον κόσμο, με τίτλο Sustainable Destinations Global Top 100, περιλαμβάνεται η Ιεράπετρα ,η Αλόννησος, η περιοχή του Άθω, η Νάξος και η Σαμοθράκη.

Η Ιεράπετρα βρίσκεται στην τρίτη θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης προορισμών, συγκεντρώνοντας βαθμολογία 8,1 και έπονται η Αλόννησος στην 14η θέση, με 7,7 βαθμούς, η περιοχή του Άθω με 4,4 βαθμούς και, τέλος, η Σαμοθράκη και η Νάξος με 4,2 βαθμούς καθεμία.

Την έρευνα στην οποία βασίστηκε η κατάταξη, η οποία διαμορφώνεται για πρώτη φορά, διεξάγει η διεθνής πλατφόρμα των προορισμών που προωθούν την ποιότητα και τη βιωσιμότητά τους, Green Destinations.

"Sponsored links"

Η λίστα διαμορφώνεται από ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής του κοινού μέσα από τα social media, και την επεξεργασία των δεδομένων που συγκεντρώνονται, στη συνέχεια, από επιτροπή 30 ειδικών, οι οποίοι κάνουν τις επιλογές τους.

Η κατάταξη αντιπροσωπεύει τη βαθμολογία των προορισμών που προκύπτει από την εξέταση πολλών παραμέτρων βιωσιμότητας, σύμφωνα με το μοναδικό εργαλείο του είδους, το Global Sustainable Tourism Review, GSTR.

680x382_680_382_imagesmadeimagesremotehttp_cretalive.s3.amazonaws.com211028proorismos1_600_382_s.jpg

greendestinations.info

tornosnews.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις