15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Έντονες αντιδράσεις για τη δημόσια στήριξη του Σταύρου Δήμα από την Κομισιόν | Βίντεο

Ημερομηνία:

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η στάση της εκπροσώπου της Κομισιόν να προβεί σε δημόσια δήλωση στήριξης του υποψηφίου προέδρου της Δημοκρατίας που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση, μια κίνηση που εκτιμήθηκε ως πρωτοφανής παρέμβαση σε εσωτερική πολιτική διαδικασία κράτους – μέλους.

«Η απόφαση των ελληνικών Αρχών για τη διαδικασία της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας μπορεί να βοηθήσει στην άρση των αβεβαιοτήτων στις αγορές και στέλνει ισχυρό σήμα προς την Ευρώπη» τόνισε η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ανίκα Μπράιτχαρτ.

«Η Επιτροπή σημειώνει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να ξεκινήσει τη διαδικασία της εκλογής Προέδρου που θα αρχίσει την ερχόμενη Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου. Όπως γνωρίζετε προβλέπονται τρεις γύροι. Πρόκειται για μια δημοκρατική απόφαση των ελληνικών Αρχών και του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Η απόφαση αυτή μπορεί να βοηθήσει στην άρση των αβεβαιοτήτων στις αγορές» πρόσθεσε.

«Είναι ένα ισχυρό σήμα προς την Ευρώπη το ότι ο κ. Σαμαράς αποφάσισε να παρουσιάσει ως υποψήφιο τον κ. Σταύρο Δήμα, πρώην Επίτροπο και πεπεισμένο Ευρωπαίο. Η επιλογή βρίσκεται τώρα στην ελληνική Βουλή και τον ελληνικό λαό» κατέληξε.

Μετά την «ατυχή» δήλωση, η Ανίκα Μπράιτχαρτ δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων από εκπροσώπους του ιταλικού, γαλλικού και βελγικού τύπου, οι οποίοι σε έντονα ειρωνικό τόνο, διέγνωσαν αλλαγή της πολιτικής της Κομισιόν σε θέματα εσωτερικών εκλογικών διαδικασιών. Με έντονη αμηχανία, η ίδια επιχείρησε να ανασκευάσει λέγοντας πως «δεν ήταν στόχος να στηρίξουμε τον υποψήφιο, αλλά να κάνουμε μια καθησυχαστική δήλωση αναφορικά με την αναταραχή στις αγορές χρήματος».

 

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ