15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Συνταξιούχος του Ι.Κ.Α. έσωσε την περιουσία του, με Δικαστική Απόφαση

Ημερομηνία:

Δικαιώθηκε δανειολήπτης, συνταξιούχος του Ι.Κ.Α που όφειλε 58.149,72ευρώ σε μία και μοναδική πιστώτρια Τράπεζα. Με την με ημερ.5-11-2014 Προσωρινή Διαταγή του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου, καλείται να πληρώνει 100 ευρώ μηνιαία δόση μέχρι στις 9-5-2017 ημερομηνία που έχει οριστεί η εκδίκαση της κύριας αίτησης του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης πρόκειται για 73χρονο δανειολήπτη, έγγαμο, με μοναδικό μηνιαίο εισόδημα 746,44 ευρώ από την σύνταξή του, του οποίου η σύζυγός δεν διαθέτει κανένα εισόδημα.

Περιουσιακά στοιχεία:
1) Ακίνητο, πλήρης κυριότητας, ήτοι μονοκατοικία επιφάνειας 100,00 τ.μ (κύριοι χώροι) και 40,00 τ.μ (βοηθητικοί χώροι)
2) Διαμέρισμα, πρώτου ορόφου, 87,80 τ.μ στο Ηράκλειο, συγκυριότητα κατά 50%, μετά της συζύγου (δηλώνεται ως πρώτη κατοικία)
3) Οικόπεδο- αγροτεμάχιο συγκυριότητα κατά 50%, μετά της συζύγου.
4) Αγροτεμάχια με 90 ρίζες ελιές
5) Ι.Χ επιβατικό.

Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, σύμφωνα με το πρακτικό αποτυχίας του Προδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ των διαδίκων, όπως προβλέπεται στο άρθρο 11 (παρ.1 ,8,2) του νόμου 4161/2013, του ίδιου δικαστηρίου, και αφού διαπίστωσε ότι ο δανειολήπτης πληρεί τις προϋποθέσεις υπαγωγής του στη ρύθμιση του νόμου 3869/2010, (νόμος Κατσέλη), εφόσον πρόκειται για φυσικό πρόσωπο, στερούμενο πτωχευτικής ικανότητας, που έχει ήδη περιέλθει σε κατάσταση μόνιμης αδυναμίας πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών του, καθώς υπέστη σημαντική μείωση των εισοδημάτων του, λόγω μείωσης του ποσού του ΕΤΕΑΜ, κατά 190 ευρώ μηνιαίως από το 2012 του χορήγησε Προσωρινή Διαταγή, με το παρακάτω περιεχόμενο:

1) Δέχεται την αίτηση για χορήγηση προσωρινής διαταγής
2) Διατάσσει την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων και τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης όλων των περιουσιακών στοιχείων που αναφέρει στην αίτηση του ο δανειολήπτης, έως την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αιτήσεως του.
3)Καθορίζει, προσωρινά, κατ εφαρμογή του αρ 8 παρ.2 του ν.3869/2010 ,προς εξυπηρέτηση των δανειακών του υποχρεώσεων, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης ,να καταβάλει μηνιαία δόση 100 ευρώ για την ικανοποίηση των απαιτήσεων της μοναδικής οφειλής της πιστώτριας Τράπεζας, η οποία θα καταβάλλεται ,εντός του πρώτου δεκαημέρου εκάστου μηνός

Για την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η απόφαση αυτή θεωρείται θετικότατη, βάσει της οικονομικής συγκυρίας, της κρίσης και της ύφεσης που βρίσκεται σήμερα ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, δίνεται μια οικονομική ανάσα στον ηλικιωμένο δανειολήπτη, ο οποίος τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του, ζουν από την μειωμένη σύνταξη του. Σημαντικό είναι τέλος και το ότι η Προσωρινή Διαταγή του Ειρηνοδικείου έρχεται να του μειώσει την μέχρι σήμερα καταβαλλόμενη δόση, των 363,30 ευρώ μηνιαίως, σε 100 ευρώ, δίνοντάς του μια ουσιαστική οικονομική “ανάσα”

Η Πρόεδρος της Ένωσης
Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ