21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Ποιος αντιπεριφερειάρχης είπε ότι με πρόσχημα την “ελεύθερη διακίνηση ιδεών” θα δεχόταν ακόμα και ο Χίτλερ να μιλήσει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης;

Ημερομηνία:

Σε σημαντικές καταγγελίες προχώρησε η Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Κρήτης με αφορμή τη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης. Μεταξύ άλλων, κατήγγειλε το πρόγραμμα ύψους 900 χιλιάδων ευρώ ότι εντάσσεται στα πλαίσια ενός τουρισμού των “μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων και ξενοδοχείων”. Κατήγγειλε επίσης την άρνηση του Περιφερειακού Συμβουλίου να συζητήσει ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης για την απεργία πείνας του Ν. Ρωμανού και προχώρησε σε μία ακόμα δυσάρεστη αποκάλυψη σχετικά με αντιπεριφερειάρχη ο οποίος στη συζήτηση για το θέμα Ρίχτερ υποστήριξε, ότι με πρόσχημα την ελευθερία διακίνησης ιδεών θα αποδεχόταν ακόμα και τον Χίτλερ να μιλήσει στο Πανεπιστήμιο.

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει τα εξής:

Η ενίσχυση των κερδών των μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων και ξενοδοχείων, μέσα από την αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και της πίεσης στους αυτοαπασχολούμενους στον τουρισμό και επισιτισμό.

Αυτός είναι ο στόχος που υπηρετεί το πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του νησιού, ύψους 900 χιλιάδων ευρώ, που ψήφισαν χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της συγκυβέρνσης, ενώ οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν Λευκό.

Ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Σ.Ορφανός, καταψήφισε το πρόγραμμα και τόνισε ότι η στρατηγική της Περιφέρειας για τον τουρισμό, με βάση τις κατευθύνσεις κυβέρνησης και ΕΕ, αγνοεί παραπέρα και τον εσωτερικό τουρισμό, το δικαίωμα των εργαζομένων σε διακοπές και αναψυχή.

Δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τις λαϊκές ανάγκες, για δημιουργία δημόσιων και δωρεάν οργανωμένων χώρων ανάπαυσης και αναψυχής του λαού, δωρεάν δημόσιες κατασκηνώσεις για παιδιά των εργαζομένων και άνεργων, την παροχή προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, για δημόσιες και δωρεάν μαθητικές εκδρομές κ.α.

Αυτές οι προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης κινούνται σε εντελώς διαφορετική λογική από αυτή των επιχειρηματικών τουριστικών δράσεων που στηρίζει η Περιφέρεια.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο αρνήθηκε να συζητήσει ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης για την απεργία πείνας του Ν. Ρωμανού που απαιτούσε από την κυβέρνηση να αναγνωρίσει το δικαίωμα ενός κρατούμενου να σπουδάσει.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέφρασε δυσφορία για την τιμητική διάκριση που έκανε το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Γερμανό ιστορικό Χ.Ρίχτερ που έχει γράψει προσβλητικά για την αντίσταση των κρητικών κατά των ναζί στην κατοχή. Στη συζήτηση διατυπώθηκαν ορισμένες επικίνδυνες απόψεις, που πρέπει να αποδοκιμάσουν οι εργαζόμενοι της Κρήτης, όπως του κ.Σημαντηράκη, αντιπεριφερειάρχη Παιδείας (!) που υποστήριξε, με το πρόσχημα της «ελεύθερης διακίνησης ιδεών», ότι θα δεχόταν ακόμα και το Χίτλερ να μιλήσει στο Πανεπιστήμιο !

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καύσωνας μέσα στον Απρίλη – 36,6 βαθμούς στα Φαλάσαρνα!

Ταινία επιστημονικής φαντασίας θυμίζει από χθες το σκηνικό στη...

Κασσελάκης: Θα ξεπεράσουμε το 20% στις ευρωεκλογές – Διεκδικούμε την πρωτιά

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Αστυπάλαια...