Πολάκης – Κάτσης – Στοιχεία «φωτιά» στον Οικονομικό Εισαγγελέα για τη Marc και τα εικονικά τιμολόγια

Κανένα σχόλιο

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν ενώπιον του Οικονομικού Εισαγγελέα ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης και ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Μάριος Κάτσης σχετικά με την υπόθεση των εικονικών τιμολογίων στις συναλλαγές της εταιρείας Ιονία Τεχνική και της εταιρείας δημοσκοπήσεων Marc του Θωμά Γεράκη.

Ο τομεάρχης Διαφάνειας και ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσαν στοιχεία «φωτιά» για την εταιρεία φάντασμα που φέρεται να είχε εκδώσει 29 τιμολόγια προς τη δημοσκοπική εταιρεία που συνεργάζεται με το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα φέρεται πως είχε εκδόσει εικονικά τιμολόγια ύψος 5,3 εκατ. ευρώ προς εταιρεία που εμπλέκεται στο σκάνδαλο των υποκλοπών μέσω Predator.

Πέρα από οικονομικό σκάνδαλο πρόκειται και για ζήτημα δημοκρατίας και ορθής λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, ανέφεραν μεταξύ άλλων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

"Sponsored links"

Συγκεκριμένα, οι Παύλος Πολάκης και Μάριος Κάτσης ζήτησαν από τον Οικονομικό Εισαγγελέα να διερευνήσει με απόλυτη προτεραιότητα την εν λόγω υπόθεση, στην οποία σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η Ιονία φέρεται να έχει εκδώσει 29 τιμολόγια ύψους 240.000 ευρώ στη Marc μεταξύ 2018-2020. Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχουν εκδοθεί εικονικά τιμολόγια 5,3 εκατ. ευρώ και προς εταιρεία που προμηθεύει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Εδώ έχουμε τα εξής δύο πράγματα ή έχουμε εικονικά τιμολόγια ή έχουμε μαύρο πολιτικό χρήμα. Κάποιος δηλαδή παραγγέλνει στον κ. Γεράκη δημοσκοπήσεις για να βγάζει τον Μητσοτάκη ως τον δημοφιλέστερο πολιτικό από καταβολής του κόσμου και επειδή δεν θέλουν να δουν ποιος τα έχει παραγγείλει βάζουν τη χωματουργικήνα πληρώνει τον Γεράκη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Παύλος Πολάκης εξερχόμενος του ΣΔΟΕ.

Από την πλευρά του ο Μάριος Κάτσης υπογράμμισε:

«Δεν είναι ένα θέμα το οποίο έχει μόνο οικονομικές διαστάσεις, ένα οικονομικό σκάνδαλο, αλλά κατα τη γνώμη μας είναι ένα ζήτημα δημοκρατίας και ορθής λειτουργίας του πολιτικού συστήματος.

Όταν το 2021 με ανακοίνωση μου είχα πει ότι ο κ. Γεράκης εργάζεται για λογαρισμό του Μαξίμου και είχα με ερώτηση μου στη Βουλή, καταθέσει συγκεκριμένα στοιχεία για απευθείας αναθέσεις, για προνομιακή δηλαδή μεταχείριση για δημόσιο χρήμα έκαναν ότι δεν άκουσαν.

Όταν συστήσαμε το φθινόπωρο, τον Οκτώβρη του 2021, την εξεταστική επιτροπή για την απόπειρα χειραγώγησης της κοινής γνώμης με δημόσιο χρήμα και ζητήσαμε να κληθούν εταιρίες μεταξύ των οποίων και η Marc στην εξεταστική επτροπή η Νέα Δημοκρατία επειδή είχε την πλειοψηφία στην εξεταστική, απέκλεισε την κατάθεση των μαρτυρικών ετοιμάτων που είχαμε θέσει προκειμένου να το συγκαλέιψει».

Ο Μάριος Κάτσης τόνισε ότι «δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές με κοριούς, με τριγωνικές συναλλαγές μεταξύ Μαξίμου και δημοσκόπων και με έναν λαό στο σκοτάδι» και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη ότι θα τρέξει τις υποθέσεις.

Σε σχετικό δελτίο τύπου ο Χανιώτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Σήμερα, Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023, στις 12.30 το μεσημέρι, ο Παύλος Πολάκης, Βουλευτής Ν. Χανίων και Αναπλ. Τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ο Μάριος Κάτσης, Βουλευτής Ν. Θεσπρωτίας και Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του κόμματος, συνοδευόμενοι από το στέλεχος του Τομέα Διαφάνειας Μάρκο Χατζησάββα, κατέθεσαν ενώπιον του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Χρ. Μπαρδάκη, έγγραφη αναφορά και στοιχεία τεκμηρίωσης, με την οποία του ζητούν να διερευνήσει κατ` απόλυτη προτεραιότητα την υπόθεση της εταιρείας με την επωνυμία «ΙΟΝΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ Μ. Ε.Π.Ε» και τις ύποπτες συναλλαγές της όπως διαφαίνονται σε απανωτά δημοσιεύματα στον Τύπο το τελευταίο διάστημα.

"Sponsored links"

Η εταιρεία αυτή, που παρεμπιπτόντως δεν παρουσιάζει ουσιαστικά άλλο κύκλο εργασιών και δεν δημοσιεύει ισολογισμούς τα τελευταία έτη, έχει εκδώσει 29 τιμολόγια παροχής υπηρεσιών συνολικού ποσού 240.000 ευρώ προς την εταιρεία πολιτικής επικοινωνίας και δημοσκοπήσεων «ΜΑRC AE» του κ. Γεράκη, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα έχει επίσης εκδώσει εικονικά τιμολόγια συνολικού ύψους 5,3 εκατομμυρίων ευρώ προς την εταιρεία «KRIKEL Μ. ΙΚΕ», που τυγχάνει επίσημη προμηθεύτρια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων μέσω του λογισμικού Predator.

Σε δηλώσεις τους σε δημοσιογράφους κατά την έξοδο από την Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος, οι δύο Τομεάρχες του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τόνισαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να σύρει τη χώρα σε εθνικές εκλογές εν μέσω εικονικών και τριγωνικών συναλλαγών με μαύρο πολιτικό χρήμα και στημένων δημοσκοπήσεων για χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

Με την ευκαιρία αυτής της επίσκεψης στον οικονομικό εισαγγελέα, ο συντονιστής του Τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Παύλος Πολάκης, ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία της μήνυσης που από τον Μάιο του 2021 είχε καταθέσει στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από κοινού με τους Θεόφιλο Ξανθόπουλο και Χρήστο Σπίρτζη εναντίον της πρ. ΓΓ Αντιεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου για απιστία και διασπάθιση δημόσιου χρήματος της περίοδο της πανδημίας. Από τις απαντήσεις που έλαβε και τα έγγραφα που του επέδειξαν, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι εδώ και 1,5 χρόνο και πλέον από την τεκμηριωμένη καταγγελία, εμφανίζεται εσκεμμένη χρονοτριβή των ελεγκτικών υπηρεσιών (κυρίως του ΣΔΟΕ) προκειμένου να διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές, κι εφόσον το εν λόγω στέλεχος της ΝΔ εκλεγεί στη Βουλή, να προστατευτεί μέσω της βουλευτικής ασυλίας. Για τον λόγο αυτό, ο Παύλος Πολάκης δήλωσε στους εκπροσώπους του Τύπου ότι «μπορεί η αξιωματική αντιπολίτευση να περιβάλλει με εμπιστοσύνη τη Δικαιοσύνη, αλλά και η εμπιστοσύνη κερδίζεται, δεν είναι δεδομένη. Και με αυτούς τους ρυθμούς και τη στάση κάποιων λειτουργών της Δικαιοσύνης και ελεγκτικών αρχών επιβεβαιώνεται ότι η Δικαιοσύνη στη χώρα μας πάσχει βαριά». Τέλος, διαβεβαίωσε ότι για την υπόθεση της Σ. Νικολάου «…σύντομα θα επανέλθουμε στο ΣΔΟΕ».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live