27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Πολιτική δίωξη καταγγέλλει η Τουλουπάκη: «Το δόγμα του σοκ στην Δικαιοσύνη δεν θα περάσει»

Ημερομηνία:

“Θα προσφύγω κατά της δίωξης μου” αναφέρει η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη σε δήλωση της μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της για τους χειρισμούς της στην υπόθεση της Novartis.

Η Εισαγγελέας τονίζει πως θα προσβάλει άμεσα ως άκυρη την δίωξη, για ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα, που ασκήθηκε εναντίον της ενώ προαναγγέλει πως θα προσφύγει και σε αρμόδια διεθνή όργανα για να αναδειχθεί “το ζήτημα της ματαίωσης κάθε προσπάθειας καταπολέμησης της διαφθοράς στη χώρα μας”.

Η δήλωση της κ. Τουλουπάκη είναι η ακόλουθη:

“Σήμερα παίχτηκε η τελευταία πράξη ενός προαναγγελθέντος δράματος την οποία θα προσβάλω άμεσα στο δικαστικό Συμβούλιο ως απολύτως άκυρη, ενώ παράλληλα θα αναδειχθεί το ζήτημα της ματαίωσης κάθε προσπάθειας καταπολέμησης της διαφθοράς στην χώρα μας, σε όλα τα αρμόδια διεθνή όργανα.

Σήμερα η σκοπιμότητα επιβλήθηκε της νομιμότητας. Είναι μία μέρα θλίψης για την Δικαιοσύνη. Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό αλλά βαθύτατα θεσμικό.

Παρά τις αρχειοθετήσεις του Αρείου Πάγου, τις αποφάσεις του Συμβουλίου Εφετών, την απόφαση της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών αλλά και το πλήρως εμπεριστατωμένο πόρισμα του αντιεσαγγελέα του ΑΠ κ. Λάμπρου Σοφουλάκη, που μας δικαίωσαν μέσα σε έναν τυφώνα παραπληροφόρησης, η συντονισμένη και επίμονη προσπάθεια εξουδετέρωσης του θεσμού που υπηρετώ, φαίνεται να αποδίδει πρόσκαιρους καρπούς.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς ως άλλος Διγενής, έδωσε την μάχη της κόντρα στο ψέμα και στη λήθη με μόνο γνώμονα το συμφέρον του πολύπαθου ελληνικού λαού.

Το δόγμα του σοκ στην Δικαιοσύνη δεν θα περάσει και γρήγορα όσοι το υπηρέτησαν θα λάβουν τον μισθό τους”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη: Μοναξιά, άγχος και θλίψη βιώνουν οι Κρητικοί – Μεγαλύτερο πρόβλημα στην ενδοχώρα

Οι αγχώδεις διαταραχές έχουν γίνει κομμάτι της καθημερινότητας πάρα...

Ανατροπές στο Airbnb φέρνει το τέλος επιτηδεύματος

Σε αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης ακινήτων βραχυχρόνιας...

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...