Πολλές δεκάδες κατοικίες σε πλειστηριασμό στα Χανιά

Κανένα σχόλιο

Τα Χανιά μπορεί να είναι ένας πλούσιος τόπος αλλά πολλές φορές κάτω από τον πλούτο κρύβεται και πολύ φτώχια και δυστυχία.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί σε εξειδικευμένες πλατφόρμες, αυτή τη στιγμή υπό πλειστηριασμό βρίσκονται πολλές δεκάδες κατοικίες στα Χανιά, πάνω από 50.

Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για μικρά διαμερίσματα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό σε χαμηλές τιμές.

"Sponsored links"

Χαρακτηριστικά είναι και τα εξής παραδείγματα:

  • Διαμέρισμα 95 τ.μ.,  Γεωργίου Σεϊμένη 24 & Καλογεράκη, Χανιά, Νομός Χανίων, 94.51 m², Ισόγειο, 2 Υ/Δ, τιμή εκκίνησης: 150.000 €
  • Διαμέρισμα 48 τ.μ., Χάου 1 & Σελίνου, Χανιά, Νομός Χανίων, 47.72 m², 2ος, 1 Υ/Δ, τιμή εκκίνησης: 105.000 €
  • Κτήριο κατοικιών 190 τ.μ. και θέση στάθμευσης – 50% εξ αδιαιρέτου,  Παρηγοριά, Χανιά, Νομός Χανίων, 190 m², 1ος, Πάρκινγκ, τιμή εκκίνησης: 75.000 €
  • Κτήριο κατοικιών 274 τ.μ., Λούλου 9, Χαλέπας, Χανιά, Νομός Χανίων, Τιμή εκκίνησης: 321.000 €
  • Διαμέρισμα 36 τ.μ. – 75% εξ αδιαιρέτου, Μουρνιδών 39, Χανιά, Νομός Χανίων, 36.34 m², 1ος, Τιμή εκκίνησης: 32.000 €
  • Μεζονέτα 102 τ.μ., Θέση Αλώνια, Ζούρβα, Χανιά, Νομός Χανίων, Τιμή εκκίνησης: 162.000 €

Σημειώνουμε ότι οι πλειστηριασμοί συμβαίνουν διαρκώς, και ξεκινούν ήδη από τον Μάρτιο, κάτι που αποτυπώνει ότι πλέον δεν υφίσταται κάποια απαγόρευση στους πλειστηριασμούς και τα funds προχωρούν κανονικά τις διαδικασίες.

Βεβαίως, πλειστηριασμούς δεν κάνουν μόνο τα funds αλλά και η …εφορία.

Χαρακτηριστικά είναι ότι σήμερα 8 Φεβρουάριου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) βγάζει στο «σφυρί» ακίνητα ( διαμερίσματα οικόπεδα αλλά και οικοδομές) που έχουν κατασχεθεί για χρέη προς την εφορία.

Πρόκειται για περιουσιακά στοιχεία οφειλών που δεν ρύθμισαν τα χρέη τους με την εφορία και ως εκ τούτου τους επιβλήθηκαν κατασχέσεις.

Mε το νέο σύστημα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί παρακολουθούν το προφίλ κάθε οφειλέτη σε πραγματικό χρόνο με άντληση όλων των στοιχείων εισοδήματος και περιουσίας από τα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ, το Taxis, το Taxisnet, το ICISnet, το Elenxis, καθώς και από τρίτους (Κτηματολόγιο, πιστωτικά ιδρύματα, συμβολαιογράφους, Χρηματιστήριο, Εργάνη, ΓΕΜΗ κ.ά.).

Κάθε φορά που ένα χρέος γίνεται ληξιπρόθεσμο με αυτοματοποιημένο τρόπο παράγεται ηλεκτρονικό ενημερωτικό μήνυμα προς τον φορολογούμενο και εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση ρύθμισης της οφειλής τότε επίσης αυτοματοποιημένα ξεκινούν οι διαδικασίες κατάσχεσης από τις τράπεζες.

 

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live